Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lemondott az osztrák alkancellár

2019. május 20., hétfő, Világfigyelő

Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott egyeztetés után lemondott szombaton alkancellári és pártelnöki tisztségéről Heinz-Christian Strache, a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, aki előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett.

  • Forrás: ndtv.com
    Forrás: ndtv.com

A 49 éves politikus bocsánatot kért azoktól, akiknek csalódást okozott, vagy akiket megsértett a nyilvánosságra került videóval. A Strache körüli botrány péntek este robbant ki, miután a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung német lap közzétett egy videófelvételt, amelynek tanúsága szerint a szabadságpárti politikus két éve a spanyolországi Ibiza szigetén a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy ausztriai befektetésre készülő, magát dúsgazdagnak valló nőnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2019-05-20: Világfigyelő - :

Református zsinat Debrecenben

Ünnepi nyilatkozatot fogadott el a Magyar Református Egyház közös zsinata pénteken a debreceni Református Nagytemplomban, a dokumentumot szombaton a református egység napjának nyitóünnepségén ismertette Bogárdi-Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke.
2019-05-20: Sport - Miska Brigitta:

Csonka játékoskerettel az idény utolsó mérkőzésén (Labdarúgás, I. liga)

Utoljára lép pályára a szezonban a Sepsi OSK, amely ma 21 órától a Román Kupa-döntőt játszó Astra Giurgiu ellen játszik a Marin Anastasovici Stadionban a felsőházi rájátszás 10. fordulójának zárómérkőzésén. Marin Barbu vezetőedző elmondta, a játékosok egy része különböző problémákra hivatkozva már az utolsó mérkőzés előtt lelépett, így mindössze tizennégy labdarúgó maradt. A találkozót a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.