Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Református zsinat Debrecenben

2019. május 20., hétfő, Világfigyelő

Ünnepi nyilatkozatot fogadott el a Magyar Református Egyház közös zsinata pénteken a debreceni Református Nagytemplomban, a dokumentumot szombaton a református egység napjának nyitóünnepségén ismertette Bogárdi-Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke.

  • Forrás: MTI
    Forrás: MTI

A dokumentum megemlékezik arról, hogy az egység kimondása óta eltelt évtizedben szorosabbra fűzték az egyházkerületek kap­csolatait, közösen végezhették „a misszió, a diakónia és a tanítás szolgálatát”. A közös zsinat résztvevői elkötelezték magukat arra, hogy igyekeznek „az evangélium hirdetésével, a közjóért való fáradozással és minden ember iránti szolgálattal, az igazságot szeretetben követve Isten nevének dicsőséget szerezni”. * Az egységes nemzet, az egységes egyház összetartozó fogalmak – mondta Varga Mihály szombaton Debrecenben, a magyar református egység napjának nyitóünnepségén. A miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter a Református Nagytemplom előtt egybegyűlt több ezer ember előtt megerősítette: Magyarország kormánya továbbra is a 2010-ben kijelölt úton jár, a magyarság egészének érdekeit szolgáló politikát folytat. Beszédében kitért a közelgő európai parlamenti választásokra, amelynek a tétje szerinte sokkal nagyobb, mint korábban volt: az, hogy megmarad-e a nemzetek Európájának gondolata, és a bevándorláspártiak vagy a bevándorlást megállítani akarók kerülnek-e többségbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2019-05-20: Világfigyelő - :

Beregszászon a KMKSZ választmánya

Elsősorban a közelgő ukrajnai parlamenti választásokkal és a közigazgatási reformmal kapcsolatos kérdéseket vitatta meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmányi ülése szombaton Beregszászon.
2019-05-20: Világfigyelő - :

Lemondott az osztrák alkancellár

Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott egyeztetés után lemondott szombaton alkancellári és pártelnöki tisztségéről Heinz-Christian Strache, a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, aki előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett.