Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Teremlabdarúgás, I. ligás osztályozóA KSE Futsal kiütéses diadala

2019. május 20., hétfő, Sport

A céhes városbéli KSE Futsal együttese vasárnap kiütéses, 11–1-es győzelmet aratott a Kolozsvári Clujana ellen az élvonalbeli futsalbajnokságért kiírt osztályzó odavágón. A találkozó első félideje még kiegyensúlyozott küzdelmet és mindössze egy hazai gólt hozott, a második játékrészre azonban megdőlt a pálya, és a házigazdák egymás után lőtték a gólokat. A visszavágót várhatóan május 27-én játsszák, annak ellenére, hogy a labdarúgó-szövetségnél eredetileg úgy gondolták, elég egy meccs a bennmaradó/feljutó kilétének eldöntésére.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

A KSE Futsal alakulat a Marosvásárhelyi VSK után a második helyen zárta a II. ligás pontvadászatot, s ezzel kiharcolta magának az osztályon való részvételt. Ellenfele az a Kolozsvári Clujana együttese lett, amellyel a 2016–2017-es szezon végén épp együtt búcsúztak az élvonaltól. A kincses városbéliek az első osztályos teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszában mindössze egy sikert könyvelhettek el, a mérlegük pedig további két döntetlennel és 15 vereséggel egészült ki. A playoutot jól kezdték a kolozsváriak, hiszen két diadalt is elértek, ám ezután négy vereséget is elszenvedtek. A papírforma a háromszékiek győzelmét vetítette elő, és Gazda József tanítványai nem hagyták csalódni szúkólóikat.

Mindkét együttes óvatosan kezdte az összecsapást, a lassan kibontakozó küzdelem kiegyensúlyozott volt, az első gólig pedig a 17. percig kellett várni. Akkor Kanyónak sikerült megzörgetnie a kolozsváriak hálóját (1–0). A térfélcserét követően már felszabadultabban fociztak a céhes városbéliek, és egymás után következtek a gólok. Ștefănescu duplájával már 3–0 volt, majd következett Gáll és Kanyó találata (5–0). A 28. percben Tamás révén szépítettek a kolozsváriak (5–1), ám Gáll gyorsan visszaállította az ötgólos különbséget (6–1). A 34. percben Gajdó is feliratkozott a gólszerzők listájára (7–1), majd kevéssel később Ștefănescu triplázott (8–1). A hajrában Păun duplázott (10–1), majd a 38. percben Ștefănescu negyedik góljával beállította a találkozó végeredményét (11–1).

I. ligás osztályzó, odavágó: KSE Futsal–Kolozsvári Clujana 11–1 (1–0). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok. Vezette: Marian Ivănescu (Bukarest) és Mihai Alexandru Kiuţă (Brassó). KSE Futsal: Bunduc–Gajdó, Gáll, Ștefănescu, Kanyó (cserék: Păun, Farkas, Tompa, Cîrstian, Ghinea). Edző: Gazda József. Kolozsvár: Filimon–Leanu, Tamás, Cîmpean, Daradics (cserék: Incze, Mocan, Takács, Olteanu). Gólszerzők: Kanyó (17., 27.), Ștefănescu (21., 23., 35., 38.), Gáll (24., 32.), Gajdó (34.), Păun (36., 37.), illetve Tamás (28.). Edző: Miklós Tamás. Kiállítva: Leanu (35.). (tibodi, nagy)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-05-20: Sport - Miska Brigitta:

Csonka játékoskerettel az idény utolsó mérkőzésén (Labdarúgás, I. liga)

Utoljára lép pályára a szezonban a Sepsi OSK, amely ma 21 órától a Román Kupa-döntőt játszó Astra Giurgiu ellen játszik a Marin Anastasovici Stadionban a felsőházi rájátszás 10. fordulójának zárómérkőzésén. Marin Barbu vezetőedző elmondta, a játékosok egy része különböző problémákra hivatkozva már az utolsó mérkőzés előtt lelépett, így mindössze tizennégy labdarúgó maradt. A találkozót a Digi Sport és a Telekom Sport élőben közvetíti.
2019-05-20: Közélet - :

Van vesztenivalónk (Kampányban az RMDSZ)

Van vesztenivalónk a május 26-ai EP-választáson, és ezt az embereknek tudniuk kell, figyelnünk kell a provokációkra és bíznunk kell józan paraszti eszünkben, hogy megakadályozzuk az erdélyi magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket és hogy ne adjuk át a terepet a Brüsszelbe készülő magyargyűlölő román politikusoknak – fogalmazta meg hétfői, sepsiszentgyörgyi kampánykiértékelő sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Antal Árpád és Vincze Loránt.