Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaEgy meccs a bajnoki címért

2019. május 21., kedd, Sport

A döntők döntőjét játsszák ma a megyeszékhelyi Sepsi Arénában, hiszen a bajnoki címvédő Sepsi-SIC együttese 19 órától a Szatmárnémeti VSK csapatát látja vendégül a 2018–2019-es női kosárlabda Nemzeti Liga fináléjának ötödik és egyben utolsó mérkőzésén. „A szezon utolsó harca előtt állunk, és reménykedem abban, hogy megnyerjük ezt a háborút. A döntőben elvesztettünk két csatát, de most együtt megyünk háborúba, ezért aki teheti, jöjjön ki erre a meccsre” – nyilatkozta a zöld-fehérek edzője, Zoran Mikes a bajnokcsapat tegnapi sajtótájékoztatóján. A tréner azt is reméli, hogy szurkolóink ezúttal is a lányok mellé állnak, hiszen fontos a támogatásuk.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Mint ismeretes, a finálé ötödik mérkőzése előtt a párharc 2–2-es döntetlenre áll, miután az együttesek kihasználták a hazai pálya előnyét és megnyerték mindkét otthoni meccsü­ket. A zöld-fehérek a döntő első összecsapásán 66–54-re, míg a másodikon 57–49-re diadalmaskodtak, a folytatásban azonban a szatmári csapat jobbnak bizonyult. A párharc harmadik mérkőzése a VSK 52–47 arányú sikerével zárult, a negyediken pedig 59–56-ra győztek a határ menetiek.

– Nem szabad elbizakodnunk, hogy mi vagyunk a legjobbak és meg tudunk nyerni minden meccset. Ez a rájátszás és a kilenc hónapos hosszú bajnokság vége, így nem lehet elvárni tőlünk, hogy könnyen meg tudjuk nyerni a pontvadászatot. Biztos voltak olyanok, akik azt gondolták, hogy simán megvédjük címünket, de el kell mondanom, ez nem egyszerű dolog. Keményen dolgozunk, hogy elérjük a célunkat. Nagyon szerettünk volna Szatmárnémetiben nyerni, és úgy gondolom, közel voltunk a győzelemhez – jelentette ki Zoran Mikes, a Sepsi-SIC edzője a zöld-fehérek mai meccsét megelőző sajtótájékoztatón. A bosnyák tréner bevallása szerint emiatt bizakodóan várja a keddi mérkőzést, és úgy érzi, csapatának van esélye arra, hogy hazai környezetben nyerje meg a bajnokságot. Újságírói kérdésre válaszolva az edző elmondta: – A fáradtság a vesztesek kifogása, mi készen állunk a harcra! Nincs különösebb idő felkészülni az újabb mérkőzésre, annyit tehetünk, hogy kipihenjük magunkat a fárasztó szatmári meccsek után. Az eddigi találkozókra mindkét csapat csupán kisebb változásokat tudott kieszközölni, ám most egy edzésünk van arra, hogy ezeket megejtsük és felkészüljünk a döntő összecsapásra.

Az elmúlt három szezon éremkovácsa úgy érzi, a valós helyzetet tükrözi az, hogy a döntő az ötödik meccsig jutott, hiszen két egyforma képességű csapat feszült egymásnak a fináléban. – A rájátszásban keményen kell küzdeni, s úgy érzem, hogy a sorsdöntő összecsapáson lesz alkalmunk győzni, hiszen erre készültünk egész szezonban – fejtette ki az edző.

Rusz István, a Sepsi-SIC menedzsere hozzátette: talán jobb lett volna, ha Szatmáron győznek, de most valószínűleg szebb lesz itthon, saját közönségük előtt bebiztosítani a negyedik bajnoki aranyat. – Azzal kellett volna kezdjem, hogy bocsánatot kérjek attól a maroknyi szurkolótól, akik elkísértek Szatmárra. Ők azért tették meg a hosszú utat, hogy győzni lássanak, de ez jött össze. Két szoros párharcot élhettek meg, és sajnálom, hogy nem nyertünk Szatmáron. Ez idáig nem volt alkalmunk hazai környezetben bajnoki döntőt nyerni, de tudjuk, mit is jelentene ez nekünk és a szurkolóinknak, ugyanis a Román Kupát is előttük nyertük meg. Valószínű, ennek így kellett lennie, hogy a döntő idén az ötödik mérkőzésig jusson, és itthon védhessük meg a címünket. Mi készen állunk erre, nyerni szeretnénk, hogy a meccs végén a szurkolóinkkal ünnepelhessünk – nyilatkozta a sportvezető.

A végső diadal eléréséhez a csapatunknak szüksége van a nézők támogatására, s Rusz reménykedik abban, hogy 19 órától minél többen kilátogatnak a Sepsi Arénába. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 936
szavazógép
2019-05-21: Magazin - :

Alain Delon megkapta az életműdíjat (Jelenetek a cannes-i filmfesztiválon)

Alain Delon vasárnap este megkapta az Aranypálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozott a világhírű francia filmszínész elismerése ellen. Az egyik legismertebb francia filmsztárnak saját lánya, Anouchka adta át az életműdíjat a fesztiválpalotában.
2019-05-21: Sport - :

Dániel Attila nyerte a Tusnád Maratont (Atlétika)

A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila bizonyult a leggyorsabbnak a Tusnád Maraton futóversenyen, amelyet május 18-án tizenegyedik alkalommal rendeztek meg. A közel 400 résztvevőt felvonultató mezőny Tusnádfürdőről rajtolt, és a Szent Anna-tó partján ért célba.