Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AtlétikaDániel Attila nyerte a Tusnád Maratont

2019. május 21., kedd, Sport

A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila bizonyult a leggyorsabbnak a Tusnád Maraton futóversenyen, amelyet május 18-án tizenegyedik alkalommal rendeztek meg. A közel 400 résztvevőt felvonultató mezőny Tusnádfürdőről rajtolt, és a Szent Anna-tó partján ért célba.

A névvel ellentétben a verseny „csak” 23 kilométer hosszú, ami közelebb áll a félmaratoni távhoz, mint a maratonihoz. A szervezők mégis a Tusnád Maraton elnevezés mellett döntöttek, mert a futóknak a 23 kilométer mellett még 750 méter szintkülönbséget is le kell küzdeniük. A kettő együtt pedig már hasonló megterhelést jelent, mint egy hagyományos maraton. A 23 kilométert egyéniben, valamint váltóban is lehetett teljesíteni, akik pedig nem akartak szaladni, azok a hét vagy a tizennégy kilométeres gyalogtúra közül is választhattak. A 23 éves háromszéki Dániel Attila 1:32:35 órás idővel elsőként végzett a 159 sportolót felvonultató férfi nyílt versenyben. A nők nyílt versenyében 71 futó teljesítette a kitűzött távot, emellett 15 női és 13 férfi váltó tette próbára magát, továbbá 26 vegyesváltó is szerepelt a megmérettetésen.

„Úgy álltam rajthoz, hogy élvezzem a verseny minden pillanatát, és próbáltam a tavalyi időmet túlszárnyalni. 2018-ban Kovács Attila győzött, miután egy izgalmas meccset vívtunk, idén viszont nekem sikerült elsőként célba érnem. Idén az idő nem tartott velünk, a rajt után elkezdett zuhogni, és az egész verseny ideje alatt esett. Az első pillanattól kezdve az élre álltam, a folytatásban pedig fokozatosan növeltem a távolságot a vetélytársak előtt. Végül magabiztosan nyertem meg a versenyt, egy perccel hamarabb értem célba, mint a második helyezett, továbbá az első sepsiszentgyörgyi vagyok, aki a tizenegy éve szervezett Tusnád Maratont megnyertem. Köszönöm a Prodent, a Combridge, az Isostar, a Bellotto, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Sepsi ReKre­atív támogatását” – mondta Dániel Attila.

Eredmények, férfi nyílt verseny: 1. Dániel Attila 1:32:35 óra, 2. Kovács Attila 1:33:36 óra, 3. Ionel Rapotan 1:34:10 óra. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 939
szavazógép
2019-05-21: Sport - :

Egy meccs a bajnoki címért (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A döntők döntőjét játsszák ma a megyeszékhelyi Sepsi Arénában, hiszen a bajnoki címvédő Sepsi-SIC együttese 19 órától a Szatmárnémeti VSK csapatát látja vendégül a 2018–2019-es női kosárlabda Nemzeti Liga fináléjának ötödik és egyben utolsó mérkőzésén. „A szezon utolsó harca előtt állunk, és reménykedem abban, hogy megnyerjük ezt a háborút. A döntőben elvesztettünk két csatát, de most együtt megyünk háborúba, ezért aki teheti, jöjjön ki erre a meccsre” – nyilatkozta a zöld-fehérek edzője, Zoran Mikes a bajnokcsapat tegnapi sajtótájékoztatóján. A tréner azt is reméli, hogy szurkolóink ezúttal is a lányok mellé állnak, hiszen fontos a támogatásuk.
2019-05-21: Sport - :

Molnár Ede gumidefekt miatt második (Hegyikerékpározás)

Május 19-én szervezték meg a Prima Evadare hegyikerékpáros versenyt, ahol közel 2000 versenyző vállalkozott a Bukarest és Snagov közötti 48 kilométeres, erdőkkel tarkított táv teljesítésére. A 2016-ban győztes, tavaly második helyezett sepsiszentgyörgyi Molnár Ede ezúttal ismét a dobogó második fokára állhatott.