Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TeniszRafael Nadal kilencedszer bajnok Rómában

2019. május 21., kedd, Sport

A címvédő Rafael Nadal három játszmában diadalmaskodott a világelső Novak Đoković felett a római salakpályás tenisztorna férfiversenyének vasárnapi döntőjében, ezzel kilencedik bajnoki címét szerezte meg az olasz fővárosban.

A két klasszis korábban négyszer találkozott egymással a római fináléban, 2009-ben és 2012-ben a spanyol sztár, 2011-ben és 2014-ben pedig a négyszeres győztes Đoković diadalmaskodott. A jelenlegi salakpályás idényben még tornagyőzelem nélkül álló Nadal szettveszteség nélkül jutott a fináléba, és eddigi négy meccsén összesen csak 13 gémet engedélyezett ellenfeleinek. Az egy hete Madridban bajnok Đoković a negyeddöntőben és az elődöntőben is elbukott egy-egy játszmát, és előbbi találkozón két mérkőzéslabdát is hárított az argentin Juan Martín del Potro ellen.

A 32 éves Nadal ellenállhatatlan játékkal kezdett, és gyorsan 4:0-ra meglépett, majd egy 11 perces gém végén harmadszor is elvette ellenfele adogatását. A „lenullázott” első szettet követően a szerb javult, a spanyol adogatásánál aztán váratlanul brék- és játszmalabdához jutott, amelyet kihasználva 100 perc elteltével kiegyenlített. A döntő szettben a címvédő rögtön elvette Đoković adogatását, aki 0:2-nél még szépített, de nemsokára már dupla brékhátrányban volt. A mallorcai „salakkirály” végül 2 óra 25 perc alatt kilencedszer győzött Rómában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 933
szavazógép
2019-05-21: Sport - :

Molnár Ede gumidefekt miatt második (Hegyikerékpározás)

Május 19-én szervezték meg a Prima Evadare hegyikerékpáros versenyt, ahol közel 2000 versenyző vállalkozott a Bukarest és Snagov közötti 48 kilométeres, erdőkkel tarkított táv teljesítésére. A 2016-ban győztes, tavaly második helyezett sepsiszentgyörgyi Molnár Ede ezúttal ismét a dobogó második fokára állhatott.
2019-05-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„A szeretet soha el nem fogy.”
Fájó szívvel, de Isten akaratába belenyugodva tudatjuk, hogy a szerető feleség, édesanya, nagymama, testvér, anyós és sógornő,
RUZSA-DÉNES MAGDOLNA
nyugalmazott óvónő és tanárnő
életének 69. évében hosszas betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2019. május
21-én, kedden 15 órakor lesz a vártemplomi református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
1087