HegyikerékpározásMolnár Ede gumidefekt miatt második

2019. május 21., kedd, Sport

Május 19-én szervezték meg a Prima Evadare hegyikerékpáros versenyt, ahol közel 2000 versenyző vállalkozott a Bukarest és Snagov közötti 48 kilométeres, erdőkkel tarkított táv teljesítésére. A 2016-ban győztes, tavaly második helyezett sepsiszentgyörgyi Molnár Ede ezúttal ismét a dobogó második fokára állhatott.

  • Fotó: Cristian Vasile
    Fotó: Cristian Vasile

Románia és Kelet-Európa legnagyobb hegyikerékpáros versenyét tizenegyedik alkalommal szervezték meg. A bukaresti Dinamo-BikeXpert-Superbet csapatának versenyző háromszéki kerékpározó közel volt ahhoz, hogy 2016 után ismét győzzön, azonban a hajrában gumidefektet szenvedett, így 14 másodperccel Raul Sînza mögött ért célba. A harmadik a lengyel maratonbajnok, Dariusz Batek lett, viszont a szoros befutó miatt a negyedik Lucian Logigan és az ötödik szintén lengyel Karol Rożek is közel állt ahhoz, hogy dobogón végezzen. Az elit férfi kategóriában 16 kerékpározó állt rajthoz, a címvédő Alex Stancu pedig a tizenegyedik helyet szerezte meg.

„Jó hangulatú verseny volt, de az előző napokban lezúdult eső miatt a sár sem maradt el. Idén a szervezők megváltoztatták a pályavonalat, ezúttal nagyobb volt a köves és füves rész, azonban emiatt gyorsabb is lett. Az élboly az egész megmérettetésen együtt tekert, nem sikerült nagyobb távolságot kialakítanunk egymáshoz viszonyítva. Elég erős mezőny verődött össze, a lengyel maratonbajnok is részt vett, és egy izgalmas versenyt teljesítettünk. A célvonalhoz közeledve áthaladtunk néhány sínpáron, és gumidefektet kaptam, így elbuktam az első helyet, bár addig teljes mértékben uraltam a versenyt” – nyilatkozta Molnár Ede, aki június 4. és 7. között egy szakaszversenyen áll rajthoz Görögországban.

Eredmények, Prima Evadare 2019, elit férfiak: 1. Raul Sînza (CarCover Veloteca Racing Team) 1:41:06 óra, 2. Molnár Ede (Dinamo-BikeXpert-Superbet) 1:41:20 óra, 3. Dariusz Batek (Lengyelország, CST 7R MTB Team) 1:41:24 óra. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 295
szavazógép
2019-05-21: Sport - :

Dániel Attila nyerte a Tusnád Maratont (Atlétika)

A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila bizonyult a leggyorsabbnak a Tusnád Maraton futóversenyen, amelyet május 18-án tizenegyedik alkalommal rendeztek meg. A közel 400 résztvevőt felvonultató mezőny Tusnádfürdőről rajtolt, és a Szent Anna-tó partján ért célba.
2019-05-21: Sport - :

Rafael Nadal kilencedszer bajnok Rómában (Tenisz)

A címvédő Rafael Nadal három játszmában diadalmaskodott a világelső Novak Đoković felett a római salakpályás tenisztorna férfiversenyének vasárnapi döntőjében, ezzel kilencedik bajnoki címét szerezte meg az olasz fővárosban.