Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új főszerkesztő a Székelyföld élén

2019. május 22., szerda, Magazin

Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár váltja Lövétei Lázár Lászlót a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztői tisztségében.

  • Borsodi L. László. Fotó: eirodalom.ro
    Borsodi L. László. Fotó: eirodalom.ro

Az új főszerkesztő kifejtette, jól működő struktúrát vesz át, ezért számottevő újítást nem tervez. Elképzelései között szerepel újabb fiatal szerzők megszólítása, a tanulmány és kritika rovat változatosabbá tétele. Szeretne feltámasztani egy-két rovatot, például a székelyföldi sportélet lenyomataként működő Mens sanát, valamint a híres székelyföldi pedagógusokat bemutató Alma matert.

Középtávú tervei közt szerepel a nagyobb médianyilvánosság: az internetes közösségi terekben való jelenlét, valamint a folyóirat honlapjának megújítása révén. Igyekszik rendszeressé tenni a lapszámbemutatókat (meghívott szerzők közreműködésével), illetve fontosnak tartja a középiskolákban való jelenlétet, mert az biztosíthatja a folytonosságot.

Borsodi L. László 1976-ban született Csíkszeredában, a Márton Áron Főgimnáziumba járt, majd elvégezte a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a magyar–angol szakot. Egykori középiskolájában irodalmat tanít, számos erdélyi és magyarországi folyóiratban közölt, közel tíz kötete jelent meg.

Lövétei Lázár László azzal magyarázta visszavonulását, hogy a kilenc év, amíg főszerkesztője volt a Székelyföldnek, sokat kivett belőle, elsősorban az adminisztratív munka révén. Van egy három évre szóló alkotói ösztöndíja, arra és a versírásra szeretne koncentrálni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 939
szavazógép
2019-05-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ballagási ünnepségek Háromszéken
KICSENGETÉSEK. Kézdivásárhelyen május 24-én, pénteken 10 órától a Gábor Áron Szakközépiskolában, 11 órától a Bod Péter Tanítóképzőben és a Református Kollégiumban; Sepsiszentgyörgyön május 25-én, szombaton 9 órától a Székely Mikó Kollégiumban, 10 órától a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában, a Puskás Tivadar Szakközépiskolában és a Mihai Viteazul Kollégiumban, Kovásznán 10 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartanak ballagási ünnepséget.
2019-05-22: Magazin - :

Újra együtt ünnepelnek a Márk családok

Az egerpataki Márk család leszármazottjainak hetedik találkozóját tartják július 6-án Kovásznán és Kommandón.