Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra együtt ünnepelnek a Márk családok

2019. május 22., szerda, Magazin

Az egerpataki Márk család leszármazottjainak hetedik találkozóját tartják július 6-án Kovásznán és Kommandón.

  • Az egerpataki Márk család címere
    Az egerpataki Márk család címere

A székelyudvarhelyi Ambrusné Márk Zsuzsanna Emese ötletgazda, főszervező lapunkkal közölte, idejében elkezdték a szervezést, választásuk Kovásznára esett. Szerették volna ott tölteni az egész napot, annak reményében, hogy állandó találkozóhelyükké válik. A belvárosi református egyházközségben biztatóan fogadták őket, így rendezvényük szellemi táplálékot biztosító programjait a templomban tartják meg.

A találkozó második felvonása akadályba ütközött, a vendéglátóiparban a nagy hasznot hajtó csoportoknak kedveznek. A szeretet, az összetartozás, a családi értékmentés nem hoz eleget a konyhára, jegyezte meg keserűen a szervező. Hozzátette, szerencsére vannak nagylelkű emberek is, akik a bajban segítik a családokat, barátokat. Ennek a helyzetnek köszönhetően a Kocsis család Kommandón ismét vendégül látja a Márk nemzetséget.

Márk Zsuzsanna bízik abban, hogy az összetartozás jegyében sokan megtisztelik a találkozót. Külön meg szeretné szólítani a Sepsiszentgyörgyön élő rokonokat, akik még egyszer sem vettek részt a családi összejöveteleiken. Albert Schweitzer-idézettel nyomatékosítja meghívását: „A jövő nem fogja jóvátenni, amit a jelenben elmulasztasz.” (sz)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 85
szavazógép
2019-05-22: Magazin - :

Új főszerkesztő a Székelyföld élén

Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár váltja Lövétei Lázár Lászlót a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztői tisztségében.
2019-05-22: Magazin - :

Elhunyt Niki Lauda

Elhunyt Niki Lauda háromszoros világbajnok Forma–1-es osztrák pilóta. Hétfőn a családja körében békésen távozott az élők sorából – jelentette tegnap az osztrák hírügynökség. Az Andreas Nikolaus Lauda néven született versenyző 70 éves volt. 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben volt világbajnok.