SepsiszentgyörgyÚjra nekifutnak a Farm utcának

2019. május 22., szerda, Közélet

Ha minden nagyon jól megy, akár idén is elkezdődhet a Farm utca felújítása, de ez inkább elméleti lehetőség, valószínűbb, hogy csak jövőben kerül rá sor – közölte Antal Árpád polgármester, aki szerint az is előfordulhat, hogy minden rosszul megy, és akkor még négy év múlva is porban-sárban fognak járni az ott lakók.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A Farm utcaiaknak eddig is balszerencséjük volt: noha az önkormányzat már többször betervezte a nagyrészt múlt század közepi állapotot mutató utca korszerűsítését, ez valahogy mindig elmaradt. Antal Árpád az erről idén februárban tartott lakossági fórumon a kormányváltásokat és programváltozásokat okolta –, és bár az utca felújítása a 2019-es költségvetésben ismét megjelenik, jó messziről kell nekifutni. Elsősorban frissíteni kell a korábbi terveket, és nem csupán az építkezések megemelt bérei miatt, hiszen teljes felújításról van szó, a csatornázási, esővíz-elvezetési, áram- és gázellátási, távközlési rendszerek kiépítéséről, illetve megújításáról, járdák kialakításáról, és csak végül az aszfaltozásról. A dolgok jelenlegi állása szerint még az idén meghirdetik a közbeszerzési versenytárgyalást, jövőben pedig már a kivitelezésnek is el kellene kezdődnie, de ez még rengeteg tényezőtől függ – magyarázta az elöljáró. Friss példaként az elakadt beruházásokra az Ág utca javítására aláírt kivitelezési szerződést említette, melyet a megyei útügy nem láttamozott, és emiatt már egy hónapot késtek a munkakezdéssel. Van ennél rosszabb is, a Gyárfás Jenő Képtár felújítása például már nyolc éve elakadt, és nem a helybeliek hibájából.

Egyelőre tehát annyi biztos, hogy ezen a nyáron sem lesz könnyebb életük a Farm utcában élőknek,  abban azonban reménykedhetnek, hogy jövőben végre – több évtizednyi várakozás után – városias képet fog mutatni a lakókörnyezetük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2019-05-22: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Fejjel a homokban (Kármentő)

Napok óta egyre ijesztőbb hírekkel találkozom. A biodiverzitásról és ökoszisztémáról szóló ENSZ-jelentés, mely minden idők legátfogóbb felmérése nyomán készült, arról szól, hogy egymillió állat- és növényfaj, velük együtt pedig az egész emberiség veszélyben van.
2019-05-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Fedett pályával gyarapodott a lovasközpont

Június első vasárnapján fedett lovardát avatnak a Székelyföldi Lovasközpontban, ahol az új beruházásnak köszönhetően immár négy évszakossá válik az oktatás. A Benedek-mezei létesítmény építése két éve kezdődött, költségeire a Bethlen Gábor Alapnál pályáztak a működtetők.