Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fedett pályával gyarapodott a lovasközpont

2019. május 22., szerda, Közélet

Június első vasárnapján fedett lovardát avatnak a Székelyföldi Lovasközpontban, ahol az új beruházásnak köszönhetően immár négy évszakossá válik az oktatás. A Benedek-mezei létesítmény építése két éve kezdődött, költségeire a Bethlen Gábor Alapnál pályáztak a működtetők.

  • Fotó: Vadon Egyesület
    Fotó: Vadon Egyesület

A fedett lovarda tervezője a gyergyószentmiklósi Köllő Miklós, akinek munkája nyomán a Benedek-mezeihez hasonló létesítményt avattak korábban Csíkszentsimonban is – mutatott rá sajtótájékoztatóján Sztakics Éva. Sepsiszentgyörgy alpolgármestere kifejtette, a Székelyföldi Lovasközpontot bővítő lovarda összköltsége 900 ezer lej, ebből a Bethlen Gábor Alaptól nyert támogatás körülbelül 307 ezer lej (21 millió forint), a város hozzájárulása pedig közel 600 ezer lej. Remélik, a június 2-i avatón jelen lehet majd Potápi Árpád János államtitkár is. A hely adottságai bővítésének célja az volt, hogy minél több gyermek megismerhesse, kipróbálhassa, megszeresse a lovaglást, Benedek-mezőn ugyanis sokan érdeklődnek az oktatás iránt, s azt tapasztalják, különösen a gyermekek körében népszerű a sportág – vázolta az alpolgármester.

Demeter János, a működtetéssel megbízott Vadon Egyesület elnöke rámutatott, a lovasközpont szabadtéri homokos pályáját novembertől tavaszig nem tudták használni, a fedett rész révén azonban egész évben látogatható lesz majd a Benedek-mezei lovasbázis. Évente több százan jelentkeznek náluk lovagolni, táboraik is népszerűek, ezért döntöttek úgy, hogy a központban található szolgálati lakásban két szobát felújítanak és a táborozók fogadására használják majd. Ebben az évben négy alkalommal szerveznek egyhetes tábort – mutatott rá. A lovasközpontban 16 lóról gondoskodik az egyesület, két hátas bértartásban van náluk, az állomány vegyes, egyebek mellett lipicai, arab- és angol félvér is található köztük.

A 25 × 25 méteres, fából ké­szült fedett lovarda pályája 20 × 20 méter nagyságú, a lelátó befogadóképessége száz fő, belső világítással és az egyik legkorszerűbb, geotextil-őrlemény aljzattal rendelkezik. Egyelőre csupán gyakorlásra alkalmas, ám mivel modulokból épült, később bővíthető is, így akár nemzetközi versenyek megszervezésére is alkalmas lesz – hangzott el.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2015
szavazógép
2019-05-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Újra nekifutnak a Farm utcának (Sepsiszentgyörgy)

Ha minden nagyon jól megy, akár idén is elkezdődhet a Farm utca felújítása, de ez inkább elméleti lehetőség, valószínűbb, hogy csak jövőben kerül rá sor – közölte Antal Árpád polgármester, aki szerint az is előfordulhat, hogy minden rosszul megy, és akkor még négy év múlva is porban-sárban fognak járni az ott lakók.
2019-05-22: Közélet - Bokor Gábor:

Ingyenes internet Zabolán

Egy német távközlési cég adta a legjobb árajánlatot a Zabola községet lefedő wifihálózat létesítésére. Hamarosan megkötik a kivitelezési szerződést, ezt követően megkezdhetik a munkát. Remélik, hogy augusztusra, a tánctábor kezdési időpontjára működőképes lesz a wifihálózat, melyre bárki ingyen csatlakozhat majd – tudtuk meg a zabolai községházán Fejér Levente polgármestertől.