Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Június végén tartják a Székely Vágtát

2019. május 25., szombat, Közélet

A korábbi évektől eltérően idén korábban, június 28–30. között népesül be ismét ló-lovas párosokkal az Óriáspince-tető. Az idei Székely Vágta újdonságait ismertető Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, ezúttal nem szerveznek középfutamokat, így minden előfutam győztese indulhat a döntőn.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A módosítást a Nemzeti Vágta szervezőinek javaslatára vezették be egyrészt az időjárás változékonysága miatt, ugyanakkor ezzel a lovakat is kímélik. A nyerteseknek járó díjak is módosulnak, a Székely Vágta győztese 6000 lejes pénzjutalomban részesül, a második, harmadik és negyedik helyezettek jutalma 4000, 3000, illetve 2000 lej lesz, az előfutam győztese is ugyanennyit kap. A Góbé futam esetében a legjobbak 3000, 2500, illetve 2000 lej összegű nyereményre számíthatnak. Az érdeklődők június 14-ig jelezhetik részvételi szándékukat.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere szerint a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény költségeihez ebben az évben a megyei önkormányzat is hozzájárul, és várhatóan a megszokott nagy lovas produkció kiadásait támogatják. Ebben az évben a Nemzeti Lovas Színház Kincsem című zenés-lovas előadását láthatják az érdeklődők az Óriáspince-tetőn. Bár ezúttal nem tartanak fogathajtó versenyt, a Székely Vágta idei kiadásán regionális díjugratókupát szerveznek, amelyre mintegy 80 versenyzőt várnak. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-05-25: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Akit mézeskaláccsal sem lehet visszacsalogatni (Mesemondó óvodások találkozója)

Tizenhetedik alkalommal találkoztak csütörtökön Elek apó cimborái, azaz a mesemondásban jeleskedő háromszéki óvodások, akik ezúttal a szemle megyei szakaszán adták elő jókedvvel, ízesen az általuk kiválasztott derűs vagy éppen tanulságos történeteket. A sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi Otthon kezdeményezte rendezvény nagy mesemondónk, Benedek Elek emlékét hivatott ápolni, s célja, hogy minél több gyermek felfedezze és megkedvelje a meséket.
2019-05-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Folyóba csúszott az autó

Személygépkocsit mentettek szombat reggel a háromszéki tűzoltók, miután egy jármű a Feketeügy medrébe csúszott Uzon községben.