Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. május 28., kedd, Mi, hol, mikor?

Tortoma Önképzőkör
A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órától Rögös az út a csillagokig címmel beszélgetésre és vetített képes beszámolóra kerül sor. Meghívottak: Borbáth Szilveszter néptáncos-népdalénekes, a Felszállott a páva vetélkedő 2018-as győztese, illetve Borbáth-Fülöp Ildikó, Szilveszter édesanyja (Vargyas). Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

  • Borbáth Szilveszter (balról) átveszi a díját  Fotó: Facebook / Fölszállott a páva / Váradi Levente
    Borbáth Szilveszter (balról) átveszi a díját Fotó: Facebook / Fölszállott a páva / Váradi Levente

Zene
DZSESSZKONCERTEK. Sepsiszentgyörgyön az Andrei Mureşanu Színház Művész Termében ma 20 órától,  illetve a kézdivásárhelyi Jazz Cafe – Bistróban szerdán 20 órától dzsesszkoncertet tart a New York-i Pankovits Nikolett Sextet és Boncz Ádám színművész. Pankovits Nikolett 2010 óta New Yorkban él, ahol dzsessz ének szakon végzett és két éve jelent meg első önálló albuma Magia címmel. A lemezen régi magyar slágereket (Seress, Karády), tradicionális népdalokat és amerikai sztenderdeket ötvöz latin-amerikai ritmusokkal. Zenekarával egyedi világzenei hangzást alkotott. Az est műsorát Boncz Ádám színművész magyar versekkel és irodalmi kivonatokkal színesíti, a háttérben André Kertész fotóit vetítik. A két magyar művész, valamint a világ számos országának zenészei (Egyesült Államok, Venezuela, Argentína, Kolumbia) a zene közös nyelvén mesélnek a honvágyról, a szeretetről, az emberiségről, a szerelemről.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház a nagyteremben május 30-án, csütörtökön 19 órától bemutatót tart. Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár című novellái alapján a Barbárok című előadást rendezte Hegymegi Máté. Jegyek válthatók a központi jegyirodában vagy a biletmaster.ro oldalon.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.45-től Csodapark – amerikai–spanyol animációs vígjáték, magyarul beszélő; 17 órától A művészet templomai – Caravaggio: Vérről és lélekről – olasz ismeretterjesztő film, magyar felirattal; 18.30-tól Két lépés távolság – amerikai romantikus dráma, magyarul beszélő; 18.45-től Játékosok – francia filmdráma, román felirattal; 20.45-től Csaló csajok – amerikai vígjáték, román felirattal; 21 órától Nicky Larson – Ölni vagy kölni – francia akcióvígjáték, krimi, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Könyvbemutató és makettkiállítás
Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben Salamon Ferenc ny. magyartanár szerdán 17 órától bemutatja Domokos Béla Ott, ahol zúgnak a fenyvesek című verseskötetét. Ugyanott Nagy József nyolc makettjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Képernyő
RTT. Ma 22 órától: Lapszemle. Események-rendezvények. Napok hordaléka: Gyulai-Nagy Margit tárlata, könyvbemutatók, kopjafaállítás Feketehalomban. Beszélgetés a néptáncról: Ráduly Zsuzsa és Sándor. Néptánc. A brassói magyar nyelvű adás továbbra is elérhető a brassaimagyaradas.ro honlapon és a facebook.com/brassaitv oldalon.

Készülődés az uzoni községi napokra
Az Uzoni Polgármesteri Hivatal díjmentesen biztosít helyet mindazon kézműveseknek, akik értékesíteni szeretnék termékeiket a június 21–23. között rendezett Uzon községi napokon. Jelentkezést a székhelyen várnak. * Színpadi fellépést biztosítanak azoknak az előadóknak, akik díjmentesen szerepelnének a  községi ünnepek alkalmával. Jelentkezést a székhelyen várnak június 5-ig.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma a Grigore Bălan tábornok út 33. szám alatti Salvia (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utca 43. szám alatti Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot. Honlap: colegfarmcovasna.ro.

Sebességmérés
Kovászna megyében ma a 11-es országúton Csernáton, Maksa, Bereck, Nyujtód, Kézdivásárhely; a 12-es országúton Oltszem, Málnás, Mikóújfalu, Szotyor, Sepsibükszád; illetve Kilyén és Sepsiszentgyörgy közelében mérik a járművek sebességét.

Röviden
IVÓVÍZ. Kézdivásárhely egész területén ma 8–18 óráig javítási munkálatok miatt a vízhálózatban nyomáscsökkenés léphet fel, a tömbházak felső emeletein szünetelhet az ivóvíz-szolgáltatás.
ÁRAMSZÜNET. Bereckben szerdán 9–16 óráig a 2-es transzformátorállomás körzetében szünetel az áramszolgáltatás.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Pákéban és Orbaiteleken, szerdán Zabolán a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774; facebook: @liveartdancestudio.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt székházában (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 7. szám) minden kedden 9–12 óráig lehet vérnyomást, vércukrot és koleszterint méretni.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőséggel küzdőket) és hozzátartozóikat várják ma Sepsiszentgyörgyön 18 és 20 óra között a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonszámon lehet.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszentgyörgyön, a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
TANULJ SZAKMÁT! A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Kristó Kft., a Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete – SASZE, a Puskás Tivadar Alapítvány és az Ariadne Impex Kft. közös szervezésében minden érdeklődőt várnak a Tanulj szakmát! projekt eseményeire. Ennek részeként a szakmák versenyén a Puskás Tivadar Szakközépiskola autószerelő, elektrotechnika és mechanika szakos tanulói felmérhetik szakmai tudásukat és talpraesettségüket. A verseny a Munkás utca 54. szám alatt lévő G műhelyépületben zajlik: ma 10–15 óráig mechanikai verseny, szerdán autószerelő verseny, csütörtökön elektrotechnikai verseny. Honlap: invatameseria.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-05-27: Belföld - :

Letöltendő börtönre ítélték Liviu Dragneát

Korrupció miatt jogerősen három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt elnökét.
2019-05-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatom, hogy a szeretett élettárs, a bodoki születésű maksai
KÁDÁR JÓZSEF
életének 61. évében rövid szenvedés után 2019. május 27-én elhunyt.
Temetése május 29-én, szerdán 14 órakor lesz a maksai ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Búcsúzik élettársa
és a gyászoló család
4312097