Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KarateNagyszerűen teljesítettek a magyar bajnokságon

2019. május 29., szerda, Sport

Rekordlétszámú versenyző volt jelen május 25-én és 26-án a magyar WKF karate országos bajnokságon, amelyen több mint ezren vettek részt a Megyeri úti Jégcsarnokban. A sportolók között voltak a parakaratésok és a master kategóriákban versenyzők is.

A kétnapos viadalon a felnőtteknél a válogatottak uralták a mezőnyt. Az egyéni kategóriák 12 tavalyi aranyérmese közül kilencen ismét a dobogó tetejére állhattak fel. Az országos bajnokság az egyik állomása volt az őszi, chilei rendezésű kadet, junior és huszonegy év alatti világbajnokság pontszerző sorozatának. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club versenyzői ezúttal is az MTK Budapest színeiben szálltak versenybe.

Vass Hunor edző huszonhat karatékával utazott Budapestre, ezzel is erősítve a közel százfős MTK csapatát. Az idei magyar bajnokság mérföldkőnek számított a budapesti klub karateszakosztályának történetében, ugyanis az összesített eredmények szerint sorozatban tizedszer lett a legeredményesebb egyesület. A kék-fehér mezes magyar egyesület a WKF és az utánpótlás kategóriákat figyelembe véve 90 éremmel zárta a megmérettetést, ebből a háromszéki sportolók mérlege 8 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérem.

„Kemény felkészülésen vagyunk túl. Az intenzív és néha szigorú munka meghozta eredményét, úgy gondolom, hogy méltón helytálltak sportolóink a magyar mezőnyben. Szeretnénk megköszönni az MTK Budapest vezetőségének, S. Kovács Ádám, Fischer Mihály és Fischerné Miklós Nikolett edzőkollégák odaadó munkáját és a szülőknek a segítséget. Csapatunk hétvégén a Saishin Kupa idényzáró versenyén vesz részt, a viadalnak Râmnicu Vâlcea ad otthont” – nyilatkozta Vass Hunor edző, aki köszöni az Orex, a Mammut, a Maravet, az Eniplast, a Comerţ Ata, a Sport Világ, az RGT és a Bóbita Egyesület támogatását.

Eredmények: * aranyérmesek: Ianculescu Zsófia (13 éves korosztály, -47 kilogrammos súlycsoport), Jakab Eszter Abigél (9 év, 32 kg), Jankó Andrea (utánpótlás, 9 év, 32 kg), Király Károly (utánpótlás, 10 év, -30 kg), László Kincső (utánpótlás, 9 év, -32 kg), Lukács Zoltán László (kadet, -57 kg), Péter-Csiki Csanád (utánpótlás, 9 év, -32 kg), Török Panka (11 év, -30 kg) * ezüstérmesek: Bernád Vivien (12 év, -40 kg), Csorba Ede (junior, -55 kg), Fazakas Adrienn (utánpótlás, 9 év, -28 kg), Halmágyi Chanel (11 év, -35 kg), Siklódi Máté Endre (13 év, 55 kg) * bronzérmesek: Bartos Norbert (kadet, 70 kg), Galiger Szilárd (10 év, -30 kg), Vitályos Eszter Adrienn (kadet, -47 kg). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2019-05-29: Sport - :

Éremgazdag vb-szereplés (Karate)

Május 24. és 26. között Bukarestben rendezték a X. Shotokan WSF Karate-világbajnokságot, amelyre 32 országból mintegy 1500 sportoló nevezett.
2019-05-29: Sport - :

Már csak hét hely kiadó a BL-ben (Labdarúgás)

25 klub már biztosította helyét a Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében. A 32 kiadó helyből 26 a mostani szezonban elért eredmények alapján kerül kiosztásra, további hat klub a selejtezőből kvalifikálhat.