LabdarúgásMár csak hét hely kiadó a BL-ben

2019. május 29., szerda, Sport

25 klub már biztosította helyét a Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében. A 32 kiadó helyből 26 a mostani szezonban elért eredmények alapján kerül kiosztásra, további hat klub a selejtezőből kvalifikálhat.

A BL és az EL győztese, a négy legerősebb európai bajnokság (spanyol, angol, olasz, német) első négy-négy, a francia és orosz liga első két-két helyezettje, illetve a portugál, ukrán, belga és török bajnok főtáblás részvétele garantált. Mivel a Bajnokok Ligája szombati döntőjét két olyan együttes vívja (Liverpool és Tottenham), amely hazája bajnokságában már kiharcolta a BL-indulás jogát, a BL-címvédő automatikus helye a 11. legerősebb bajnokság aranyérmesére, az osztrák ligát megnyerő Red Bull Salzburgra száll át.

Az Európa Liga mai döntője (22 óra – Digi Sport) is tartogat még kérdéseket a következő szezonra: az Arsenal a PL-ben nem végzett Bajnokok Ligáját érő helyen, de az EL megnyerésével ezt még biztosíthatja. Ellenfele, az angol bajnokságban bronzérmes Chelsea csoportkörbeli helye már biztos. Amennyiben Maurizio Sarri együttese emelheti magasba a trófeát, az EL-győztes BL-indulási joga az UEFA-koefficiens-rangsorban ötödik legerősebb liga (a francia élvonal) bronzérmesére, az Olym­pique Lyon csapatára szállna át.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 47
szavazógép
2019-05-29: Sport - :

Nagyszerűen teljesítettek a magyar bajnokságon (Karate)

Rekordlétszámú versenyző volt jelen május 25-én és 26-án a magyar WKF karate országos bajnokságon, amelyen több mint ezren vettek részt a Megyeri úti Jégcsarnokban. A sportolók között voltak a parakaratésok és a master kategóriákban versenyzők is.
2019-05-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó nagymama, dédimama, rokon, szomszéd,
TÉGLÁS AMÁLIA
89 éves korában elhunyt.
Temetése 2019. május 30-án, csütörtökön 13 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4312103