Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bővít a Dunapack

2019. május 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Dunapack Packaging befejezte a sepsiszentgyörgyi hullámkarton-gyár modernizálásának első szakaszát – adja hírül a vállalat. Az osztrák Prinzhorn csoport tagja a bővítés által 4000 négyzetméterrel növelte meglévő tárolókapacitását.

A kapacitásbővítés lehetővé teszi a Dunapack számára, hogy magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek – áll a Robert Pachler marketing és kommunikációs igazgató által aláírt közleményben. Ugyanakkor ebben az első szakaszban egy Bobst márkájú hullámkarton-feldolgozó géppel és egy Masterfold hatpontos ragasztógéppel bővült a gyár gépparkja. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy a sepsiszentgyörgyi üzem tovább növelje az általa kínált csomagolási megoldások összetettségét és minőségét. Az új készáru-szállító szalag teljes automatizálása által egy olyan modern munkakörnyezetet biztosítanak, amely révén a Dunapack magas színvonalú egészségügyi és biztonsági körülményeket képes fenntartani személyzete számára – áll még a közleményben.

A modernizálás második szakaszában egy új és nagyon hatékony BHS hullámkarton-feldolgozó gép helyettesíti majd a meglévőt. A telepítési munkálatok befejezését 2020 első negyedévében tervezik.

Az új Dunapack-gyárral együtt, amely Bolintinben, Bukaresttől 20 kilométerre nyugatra épül (s a tervek szerint 2019 nyarán indul), a vállalat évente 300 millió négyzetméteres termelési kapacitást fog elérni.

„Több mint 20 éves szilárd jelenlét után Romániában nagyon büszkék vagyunk a helyi csapatunkra. A sepsiszentgyörgyi üzem mindig szilárd helyet foglalt el a nemzeti piacon, és a bővítés és modernizálás hosszú időre megszilárdítja és biztosítja ezt a pozíciót” – fogalmazott Alexander Enzenberg, a Dunapack Packaging Divízió vezérigazgatója. Stanislav Razpopov, a Dunapack Packaging déli területének regionális igazgatója pedig kijelentette: „Az új felépítéssel és a most beüzemelt utolsó generációjú felszerelésekkel még magasabb minőségszintű csomagolási megoldásokat tudunk biztosítani ügyfeleinknek. Ez a befektetés biztosítja számunkra a bizalmat, hogy sikeresen folytassuk tevékenységünket a romániai piacon, amely nagyon fontos a vállalatunk számára.”

A Dunapack Packaging 10 országban van jelen, 20 hullámkarton csomagolóanyag-gyárral. Az osztrák Prinzhorn csoport 15 országban 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 1,6 milliárd eurós éves forgalmával az európai csomagoló, papírgyártó és újrafeldolgozó iparág harmadik legfontosabb szereplője. A Prinzhorn csoport három részlegből áll: a Dunapack Packaging hullámkarton csomagolási megoldásokat kínál, a Hamburger Containerboard újrahasznosított alapanyagból gyárt papírt, a Hamburger Recycling pedig másodlagos nyersanyagok gyűjtésével és értékesítésével foglalkozik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 738
szavazógép
2019-05-29: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ahol üzlet és politika összeér (Energiaipar)

Miközben a közép-európai országok folyamatosan sürgetik – és joggal – az orosz gázfüggőség enyhítését, s ez az elmúlt évtizedben részben meg is valósult, az elkövetkező időszak vonatkozásában sokkal inkább e függőség megerősítésének üzleti és diplomáciai manőverei tapasztalhatók, legalábbis orosz részről. Mindez immár korántsem a lelőhelyek miatt, hanem a vezetékes és cseppfolyósított gázszállítási kapacitások  fölötti ellenőrzés nagy küzdelme okán vált az energiahordozók világkereskedelmének egyik legégetőbb kérdésévé. A továbbiakban, a hazai és magyarországi szaksajtó segítségével – a teljesség igénye nélkül – a várható folyamatokat vesszük górcső alá.
2019-05-29: Közélet - Iochom István:

Le kell bontani Kratochvil Károly mellszobrát (Munkában a hivatásos feljelentő)

A Kovászna Megyei Művelődési Igazgatóság június 16-ig adott határidőt Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármesternek, hogy távolítsa el az egykori Székely Katonanevelde egyik boltívéből, a befalazott bejárat elől Kratochvil Károly altábornagy, a Székely Hadosztály legendás hírű parancsnokának mellszobrát, ifj. Blaskó János 2009. december 12-én felavatott alkotását.