Drámás diákok Budapesten

2019. június 4., kedd, Közélet

A budapesti I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón vesz részt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata június 3–5. között.

A drámás diákok ma 10 órakor az Akvárium klubban mutatják be az Antigoné – ahogyan mi látjuk című előadásukat. A Fazakas Misi, az Osonó rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség-tanára, valamint Mucha Oszkár, az Osonó színésze és a drámás diákok szaktanára által kidolgozott projekt eredményeként létrejött előadás kiindulópontja az a kísérlet és keresés, amely által a 17–18 éves diákok önmagukat fogalmazhatták meg az Antigoné című drámában felvázolt témák és kérdések kapcsán. A Magyarság Háza és az Osonó Színházműhely által szervezett budapesti esemény a nemzeti összetartozás napja alkalmából Erdély, Vajdaság, Szlovénia, Felvidék és Magyarország diákszínjátszói számára teremt találkozási lehetőséget. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2019-06-04: Közélet - Hecser László:

Zalánpatakon járt Károly herceg

Károly walesi herceg diszkréten, már-már titokban kereste fel a múlt héten erdélyi érdekeltségeit. A zalánpatakiak elmondása szerint szerdán érkezett hozzájuk, és szokásához híven idén is a környékbeli kirándulásokkal töltötte az időt, de úgy hallották, Miklósváron is megfordult.
2019-06-04: Közélet - :

A Zabigyerek a POSZT-on

Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadása is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjában, a színdarabot június 6-án 16.30-tól láthatja a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban.