Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Drámás diákok Budapesten

2019. június 4., kedd, Közélet

A budapesti I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón vesz részt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata június 3–5. között.

A drámás diákok ma 10 órakor az Akvárium klubban mutatják be az Antigoné – ahogyan mi látjuk című előadásukat. A Fazakas Misi, az Osonó rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség-tanára, valamint Mucha Oszkár, az Osonó színésze és a drámás diákok szaktanára által kidolgozott projekt eredményeként létrejött előadás kiindulópontja az a kísérlet és keresés, amely által a 17–18 éves diákok önmagukat fogalmazhatták meg az Antigoné című drámában felvázolt témák és kérdések kapcsán. A Magyarság Háza és az Osonó Színházműhely által szervezett budapesti esemény a nemzeti összetartozás napja alkalmából Erdély, Vajdaság, Szlovénia, Felvidék és Magyarország diákszínjátszói számára teremt találkozási lehetőséget. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 393
szavazógép
2019-06-04: Közélet - Hecser László:

Zalánpatakon járt Károly herceg

Károly walesi herceg diszkréten, már-már titokban kereste fel a múlt héten erdélyi érdekeltségeit. A zalánpatakiak elmondása szerint szerdán érkezett hozzájuk, és szokásához híven idén is a környékbeli kirándulásokkal töltötte az időt, de úgy hallották, Miklósváron is megfordult.
2019-06-04: Közélet - :

A Zabigyerek a POSZT-on

Radu Afrim Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadása is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjában, a színdarabot június 6-án 16.30-tól láthatja a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban.