Zalánpatakon járt Károly herceg

2019. június 4., kedd, Közélet

Károly walesi herceg diszkréten, már-már titokban kereste fel a múlt héten erdélyi érdekeltségeit. A zalánpatakiak elmondása szerint szerdán érkezett hozzájuk, és szokásához híven idén is a környékbeli kirándulásokkal töltötte az időt, de úgy hallották, Miklósváron is megfordult.

  • Károly herceg Kőröspatakon 2018-ban. A szerző felvétele
    Károly herceg Kőröspatakon 2018-ban. A szerző felvétele

A kiruccanásoktól az sem vette el a kedvét, hogy az időjárás nem volt mindig kedvező – mint mesélték, arra is volt példa, hogy bőrig ázott. Gyalogtúrán kereste fel a falu pünkösdi rózsában gazdag részét, volt, hogy gyógynövények nyomában járt, és volt medvelesen is.

Egy idős zalánpataki, Préda Vince azt mesélte, ők már annyira megszokták Károly herceg látogatásait, hogy különös jelentőséget nem is tulajdonítanak neki: ha látják, köszönnek neki, ha integet, visszaintegetnek, és azzal le is tudták a dolgot.

A tévétársaságok arról számoltak be, hogy mielőtt vasárnap Marosvásárhelyen repülőre szállt, Károly herceg megállt a Maros megyei Balavásár községhez tartozó Fületelkén, ahol megtekintette az erdélyi szászok által hagyatékul hagyott – a 60-as évekig döntő többségében ők lakták a falut, ma már a románság van többségben – evangélikus templomot, és üdvözölte a látogatása hírére kiseregletteket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 988
szavazógép
2019-06-04: Közélet - Iochom István:

A brassói táblabíróság döntésére várnak (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Az a végleges döntés született május 30-án a Kovászna Megyei Törvényszéken a felperesként a román államot képviselő pénzügyminisztérium és az alperesként szereplő ozsdolai Láros Erdő- és Legelőtulajdonosok Egyesülete, az ozsdolai és a megyei földosztó bizottság közötti perben, hogy a brassói táblabíróságnak kell eldöntenie: a kézdivásárhelyi bíróság vagy a megyei törvényszék illetékes-e alapfokon letárgyalni az ügyet és ítéletet hozni.
2019-06-04: Közélet - :

Drámás diákok Budapesten

A budapesti I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón vesz részt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata június 3–5. között.