Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Londonban az amerikai elnök

2019. június 4., kedd, Világfigyelő

Megkezdődött tegnap Donald Trump állami látogatása Londonban. Az amerikai elnök II. Erzsébet királynő vendégeként tölt el három napot a brit fővárosban.

  • Fotó: foxnews.com
    Fotó: foxnews.com

Az elnök és felesége, Melania Trump délután megérkezett a Buckingham-palotába, őket II. Erzsébet királynő és fia, Károly walesi herceg, a brit trónörökös fogadta a brit királyi család első számú londoni rezidenciájának parkjában. Trump látogatása komoly diplomáciai incidenssel kezdődött. Az amerikai elnök még a repülőgép fedélzetén, a leszállás előtt néhány perccel sértő megjegyzésekkel teli Twitter-bejegyzést tett közzé Sadiq Khanról, London munkáspárti polgármesteréről, akivel már a múltban is vívtak meglehetősen éles hangú szóbeli csörtéket. Khan előzőleg bejelentette, hogy nem hajlandó részt venni az uralkodó által az amerikai elnök tiszteletére rendezendő hétfő esti állami banketten. Twitter-bejegyzésében Trump teljesen érzéketlen lúzernek nevezte Sadiq Khant, és azt írta róla, hogy londoni polgármesterként rettenetesen rossz munkát végez. Az amerikai elnök hozzátette még, hogy Khan őt a nagyon buta, hozzá nem értő New York-i polgármesterre, a szintén rettenetesen rossz munkát végző Bill de Blasióra emlékezteti, csak éppen Khan fele olyan magas, mint de Blasio. Sadiq Khan szóvivője reagálásában olyan gyermeteg sértegetésnek nevezte Trump Twitter-bejegyzését, amely nem méltó az amerikai elnöki tisztséghez.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-04: Világfigyelő - :

Történelmi esemény Ferenc pápa erdélyi látogatása

Tegnapi országgyűlési felszólalásában Rétvári Bence (KDNP) történelmi eseménynek nevezte Ferenc pápa hétvégi erdélyi látogatását.
2019-06-04: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Összetartozás dalban, lélekben, aláírásgyűjtéssel

Sepsiszentgyörgy főterén is felcsendült kedd délben Szarka Tamás Kézfogás című dala, a Bazár épületén lévő toronyóra ütésére mintegy 150–200-an, köztük a megyeszékhelyi kórusok, kisgyermekes családok és idősebbek, tanulók énekeltek a szervezők által szétosztott kottákból. A megmozdulást követően többen átmentek a Mikó Imre-szoborhoz, ahol a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezéshez gyűjtötték a támogató aláírásokat.