Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Történelmi esemény Ferenc pápa erdélyi látogatása

2019. június 4., kedd, Világfigyelő

Tegnapi országgyűlési felszólalásában Rétvári Bence (KDNP) történelmi eseménynek nevezte Ferenc pápa hétvégi erdélyi látogatását.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A szentatya először látogatta meg az erdélyi katolikusokat, az erdélyi magyarokat és az erdélyi közösséget, ami a magyarság számára sokkal nagyobb nemzetmegtartó erő, mint bármelyik ellenzéki párt – fogalmazott Rétvári Bence. A KDNP képviselője szerint a látogatás nemcsak egyházdiplomáciailag, de nemzetpolitikailag és hitéletileg is fontos. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy vélte: „az egész magyarság számára fontos esemény volt a pápai látogatás, amely fontos lépés abban a folyamatban, hogy deklaráljuk: térségünket csak együtt, egymással egyetértésben építhetjük”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-04: Világfigyelő - :

A nemzeti összetartozás napja

Csaknem 5000 gyerek érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a nemzeti összetartozás napjának programjain. Ma közös éneklés lesz a Parlament előtti Kossuth téren.
2019-06-04: Világfigyelő - :

Londonban az amerikai elnök

Megkezdődött tegnap Donald Trump állami látogatása Londonban. Az amerikai elnök II. Erzsébet királynő vendégeként tölt el három napot a brit fővárosban.