Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Visszatekert kilométeróra

2019. június 5., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A január–május időszakban értékesített használt autók csaknem 30 százalékának összesen mintegy 4,7 millió kilométerrel visszatekerték a kilométeróráját – derül ki az InspectorAuto.ro online platform tanulmányából.

  • Fotó: InspectorAuto
    Fotó: InspectorAuto

Eszerint 1212 gépkocsit vizsgáltak meg, amelyek összértéke meghaladta a 17,6 millió eurót, és amelyek együtt 192,85 millió kilométert futottak, ám a hirdetésekben összesen 4,74 millió kilométerrel kevesebb szerepelt. A szakemberek szerint ez több millió eurós csalást jelent. A használt autók átlagos ára 14 500 euró volt, a legmagasabb ár 134 000 euróra rúgott, a legalacsonyabb 2500 euró volt. A tanulmány következtetése, hogy a 10 000 eurót meg nem haladó pénzkészlettel rendelkező vásárlói szegmens van a leginkább kitéve a megtévesztés veszélyének. Az InspectorAuto.ro a gépkocsik kilométer- és baleseti adatait kínálja az alvázszám alapján egy több mint hatmillió bejegyzést tartalmazó adatbázis alapján. A vevő megtudhatja, hogy az általa vásárolandó használt autó valójában hány kilométert futott és hogy esetleges balesetekben csak kis mértékű vagy súlyos kárt szenvedett-e.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2019-06-05: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekszik a belföldi turizmus

Az év első harmadában 9,1 százalékkal, 6,253 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte az országos statisztikai intézet.
2019-06-05: Világfigyelő - :

Magyarország együttműködne szomszédaival (A Nemzeti Összetartozás Napja)

Együtt akarunk működni a szomszédainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök elmondta, kilencvenkilenc évvel Trianon után „mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk!”