Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Nemzeti Összetartozás NapjaMagyarország együttműködne szomszédaival

2019. június 5., szerda, Világfigyelő

Együtt akarunk működni a szomszédainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök elmondta, kilencvenkilenc évvel Trianon után „mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk!”

„Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is” – mondta a kormányfő a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban. Mi több, a magyarok nemcsak túlélték ezt az időszakot, de ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotják. „Gazdasági, kulturális és katonai erőnk napról napra látványosan gyarapodik. Ideje, hogy használjuk. A kérdés csak az, hogy mire”. Kormánya válasza az, hogy ezt az erőt a közép-európai népek összefogása érdekében kell felhasználni. „A száz év magyar magány véget ért (...), és ma már mérföldekre vagyunk attól, ahonnan a Szovjetunióból kiszabadulva 30 éve elindultunk” – hangsúlyozta Magyarország miniszterelnöke.

Felidézte továbbá: kilenc éve született döntés arról, hogy a magyar nemzet történelmének legsötétebb napja ne csak lesújtson, hanem erőt is adjon, „egymáshoz is emeljen minket”. Ami igazságtalan volt valaha, az is marad az idők végezetéig, mert az idő a sebeket gyógyítja, de „az amputációt nem”. Az azóta eltelt idő semmit nem változtatott azon a tényen, hogy ami 99 éve történt, az nem tárgyalás volt, hanem diktátum, büntetés a háború elvesztéséért. A döntés mögött a győzteseknek semmiféle erkölcsi fölényük nem volt, csak erőfölényük, olyan emberek millióit büntették meg, akik mentek, mert a hazájuk szólította őket, és nem tehettek róla, hogy egy olyan háborúban kellett harcolniuk, amelynek nem volt jó, igazságos oldala. A győztesek felsőbbrendű, egész nemzeteket büntető döntései nem a szabadság, nem a béke, hanem újabb ellenségeskedés, a diktatúrák és a későbbi háborúk magvait vetették el Európában. „Egymás után értek minket a nemzetiszocializmus, majd a kommunizmus ökölcsapásai, amelyekhez a talajt a békediktátumok készítették elő” – fogalmazott, megjegyezve azt is, hogy a második világháború után egész Közép-Európát „odadobták” a Szovjetuniónak és a kommunista világrendnek.

A táborban összegyűlt fiataloknak Orbán Viktor azt mondta: „bárhonnan is érkeztetek, Magyarországon itthon vagytok, Magyarország a ti otthonotok is”. „Bennünket, akik itt vagyunk, összekapcsol, hogy közös örökösei vagyunk a magyarok világraszóló teljesítményének”. A kormányfő II. Rákóczi Ferencet is méltatta, kiemelve, máig kötelez az a parancsolat, amely úgy szól: „Isten segedelmében bízva harcolni és dolgozni egy szabad és magyar hazáért”. „Együtt újra nagyok, erősek, sikeresek és győztesek leszünk!” – zárta szavait a miniszterelnök.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntőjében – a Kárpát-medencéből és szerte a nagyvilágból érkezett mintegy ezer fiatal előtt – azt mondta: céljuk újjáépíteni, újjászőni a magyarság kapcsolatait, a szövetség a magyar nemzetpolitika építőköve. Munkásságukat ismertetve megemlítette, hogy a Rákóczi Szövetség pályázata segítségével 2500 fiatal vehetett részt Ferenc pápa múlt heti csíksomlyói szentmiséjén. Most pedig „itt, Rákóczi földjén ünnepeljük az összetartozást” – hangoztatta a nemzeti összetartozás napjának sátoraljaújhelyi ünnepségéről szólva Csáky Csongor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-05: Pénz, piac, vállalkozás - :

Visszatekert kilométeróra

A január–május időszakban értékesített használt autók csaknem 30 százalékának összesen mintegy 4,7 millió kilométerrel visszatekerték a kilométeróráját – derül ki az InspectorAuto.ro online platform tanulmányából.
2019-06-05: Belföld - :

Fizetnie kell a magyar zászlók miatt

Ki kell fizetnie Bokor Tibornak, Kézdivásárhely polgármesterének azt az 5000 lejes bírságot, amelyet Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa rótt ki rá a tavaly március 15-ére kitűzött magyar zászlók miatt.