Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mikes Kelemen Elméleti LíceumAláírásokkal a tornateremért

2019. június 6., csütörtök, Közélet

Közel kétszáz személy írta alá azt a petíciót, melyet a múlt héten nyújtottak be a kezdeményezők a megyei önkormányzathoz, valamint Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalához, és amelyben a Mikes Kelemen Elméleti Líceum tornatermének állapotára panaszkodnak, sürgős megoldást követelve. A panaszosok szerint az épület már veszélyt jelent mind a tanintézet diákjai, mind a termet használó sportolók (tornászok) számára.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A középiskola sporttermének kérdését Cosmin Boricean, a megyei képviselő testület nemzeti liberális párti tagja hozta fel a tanács múlt heti sepsibükszádi kihelyezett ülésén, egyebek mellett a petíciót is átnyújtva. Elmondása szerint a közel kétszáz aláíró közül többen őt is arról tájékoztatták, hogy a terem fokozottan leromlott állapotba jutott és veszélyezteti a fiatalok életét. Mint kiderült, a panaszt a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz is benyújtották, az illetékes ebben a kérdésben ugyanis a városvezetés, de úgy gondolták, nem árt, ha a megyei tanács is tudomást szerez a helyzetről, hátha így könnyebben találnak megoldást – részletezte a liberális képviselő a testület vezetőinek azon felvetésére, hogy a kérdés rendezése hatáskörükön kívül esik.

A vezetőség annyit megígért Boriceannak, közbenjárnak, hogy az új tanév kezdetéig megoldást találjanak.

A petíció megfogalmazói egyébként pontos leírással is szolgálnak az állapotokról. Eszerint a tető több helyen sérült, az esővíz ezeken a repedéseken folyamatosan bejut, emellett a falak is több helyen megrepedtek, a külső vakolat pedig nagy felületeken mállik. A belső terekben sem jobb a helyzet, az öltözők és a mosdók falai is hasonló állapotban vannak – írják a petíció megfogalmazói, akik egyúttal azt kérik az önkormányzattól, hogy találjanak más ingatlant, ahol a tornaórákat meg lehet tartani, illetve a Municípiumi Sportklub különböző korosztályú tornászai edzhetnek, biztonságos körülmények között.

Megkeresésünkre Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta: a megoldás, hogy egy másik ingatlan szolgáljon tornateremként, de jelenleg még nem tudják, mit tudnának megjelölni erre a célra. A líceum tornatermének sorsa sem tisztázott egyelőre, az iskola vezetőségével egyeztetnek még erről, illetve a sportiskola illetékeseivel is tárgyalnak. A nyár folyamán mindenképp valamilyen megoldást találnak, hiszen a Mikes Kelemen tornaterme valóban leromlott állapotba került, és még nem tudni, egyáltalán mi lesz azzal az ingatlannal.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-06: Közélet - Bokor Gábor:

A tanuláson kívül is van élet (Nagyborosnyó)

A tanterven kívüli foglalkozásokra, a gyerekek kulturális és közösségi életbe való bevezetésére is hangsúlyt fektetnek a nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskolában és négy alárendelt egységében. Legutóbb a gyereknap alkalmával szerveztek nagyszabású rendezvényt Nagyborosnyó központjában – tudtuk meg az iskola igazgatójától, Nagy Ilonka Kaméliától, akivel az esemény kapcsán a tanoda körüli történésekről is beszélgettünk.
2019-06-06: Közélet - Hecser László:

A törvénytelen legeltetésre hívták fel a figyelmet

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő és a Magyar Polgári Párt megyei alelnöke, Román Attila múlt héten Liviu Pampu-Romanescu megyei rendőrfőkapitánynál járt, ahol a vargyasi közéletet évek óta megkeserítő illegális legeltetésről számoltak be, és panaszt tettek a községben szolgálatot teljesítő rendőrök passzív magatartása miatt. A politikusok szerint megengedhetetlen, hogy azok, akiknek a község biztonsága érdekében cselekedniük kellene – a rendőrség mellett a polgármesteri hivatal –, a feladatot nem oldják meg, hanem hárítják a felelősséget.