Falunapok Papolcon és Szörcsén

2008. szeptember 2., kedd, Közélet

A papolciak jól érezték magukat

A hét végén Zágon község is falunapokat tartott. Az önkormányzat régebbi elhatározása szerint a községhez tartozó Papolcon szombaton, a községközpontban vasárnap került sor szórakoztató műsorokra.

A papolciakat és vendégeiket szombaton reggel a zágoni fúvószenekar csalogatta a mulatságba, melyet Kis József zágoni polgármester az ünnepi istentisztelet után nyitott meg a falu kultúrháza előtt felállított színpadon. A zágoni ifjúsági fúvószenekar és a papolci mazsorettek előadása után sportrendezvényekre, favágó- és tűzoltóversenyre került sor a futballpályán. Valamennyi versenyen részt vettek a magyarországi testvértelepülés, Borjád község képviselői, akiket Markovics Ernő polgármester és egy önkormányzati küldöttség kísért el. Délután a községben működő kultúrcsoportok népi táncokkal szórakoztatták a közönséget, este Kaly, Mara, Qitt és a Kék szemek együttes lépett színpadra. Közben tízperces tűzijátékban gyönyörködhetett a közönség, késő éjszakába nyúló utcabál zárta a rendezvényt, mely másnap Zá­gonban folytatódott. A zágoni falunapról holnapi lapszámunkban számolunk be.

A Zabola községhez tartozó kis Feketeügy-menti mezőfaluban, Szörcsén szombaton délután Ádám Attila Péter polgármester nyitotta meg a kétnapos mulatságot, aki méltatta a kis település kitartását és akaraterejét, hogy immár öt éve mindent megtesznek a falunapok megtartásáért. Bár a szombat délutáni megnyitó után kényelmesen lehetett sörözgetni és flekkenezni a falu futballpályáján felállított sátrak alatt, estére benépesedett a hely. A helybéli gazdálkodók a mezei és otthoni teendők befejeztével ünneplőbe öltöztek, és elmentek egy kicsit kikapcsolódni. A szervezők szerint este több száz helybéli és a szomszédos falvakból érkezett fiatal mulatott a magyarországi Segafredo és Román-cok koncertjén, amelyet késő éjszakába nyúló utcabál követett. Vasárnap az istentisztelet után futballmérkőzésekkel és több mint két és fél órán át ügyességi versenyekkel folytatódott a délutáni műsor. A zabolai Gyöngyharmat néptáncegyüttes előadása után Reni és Jocó Junior szórakoztatta a közönséget. A koncertet tűzijáték követte, majd utcabállal folytatódott a buli.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2008-09-02: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Egymást is átverik
A KP törli az NRP-vel kötött egyezséget, és a szenátus alelnöki tisztségét kéri, amelyet jelenleg Corneliu Vadim Tudor tölt be. A konzervatívok a következő ülésszakra (szeptembertől decemberig) saját emberüket, Corneliu Pascut jelölték. A pártvezetés döntését tegnap közölték a szenátus házbizottságával, megemlítve, hogy eme határozat törli a korábban kötött megállapodásokat a szenátus Állandó Bizottsága vezetői tisztségeinek elfoglalása kapcsán. A botrány nem maradt el, így a szenátus rendhagyó módon, az alelnök megválasztása nélkül zárta első ülését, ma pedig egyeztető tárgyalásra hivatalosak a két párt elöljárói.
2008-09-02: Közélet - Iochom István:

Csernátoni nyári táborok

Bod Péter szülőfalujában egyszerre három tábor is zajlott, kettő az alsócsernátoni népfőiskolán, egy pedig ugyancsak Alsócsernátonban, az elemi iskola épületében és udvarán.