Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vizsgálja az ügyészség a külföldi szavazást

2019. június 6., csütörtök, Belföld

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség indított vizsgálatot a romániai európai parlamenti választások külföldi megszervezése ügyében – közölte tegnap a Hotnews.

  • Fotó: dcnews.ro
    Fotó: dcnews.ro

A portál információi szerint a nyomozó hatóság arra igyekszik fényt deríteni, hogy miért alakultak ki akár nyolcórás sorok is a külképviseleteken, mindez pedig oda vezetett, hogy többen nem tudtak élni választójogukkal. A főügyészségre mintegy félszáz panasz érkezett a külképviseleteken zajló szavazás témájában, ezen ügyek kivizsgálását a hatóság a korrupcióellenes osztályra bízta.

A botrányosan zajló szavazási folyamat miatt Klaus Iohannis államelnök már másnap követelte Viorica Dăncilă kormányfőtől Teodor Meleșcanu külügyminiszter és Carmen Dan belügyminiszter leváltását, őket okolva a külföldi voksolás során tapasztalt hiányosságokért, a Nemzeti Liberális Párt pedig bűnvádi feljelentést is tett a román diplomácia vezetője ellen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 738
szavazógép
2019-06-06: Belföld - :

Iohannis paktumot javasol

Románia európai útjának megszilárdításáról, az „Európa-párti Romániáról” szóló nemzeti paktum aláírását javasolta Klaus Iohannis államfő tegnap a parlamenti pártoknak, amelyekkel a május 26-án kifejezett népakarat érvényesítéséről egyeztetett. Tegnap a Népi Mozgalom Párttal (NMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (LDSZ), a Pro Európa parlamenti frakcióval, valamint a nemzeti kisebbségek és a Szociáldemokrata Párt küldöttségével vitatta meg az államfő a referendum eredményének következményeit.
2019-06-06: Belföld - :

Harcolnak az árral

Az elmúlt két nap alatt az ország 28 megyéjében mintegy 160 települést öntött el az ár, jelentős károkat okozva a lakosságnak – közölte tegnap a belügyminisztérium. Háztartások, mezőgazdasági területek kerültek víz alá, autókat sodort el az árhullám, ugyanakkor 14 megyei és országos rangú utat kellett lezárni földcsuszamlás miatt. Az időjárási előrejelzések azonban továbbra sem adnak okot a bizakodásra.