Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Harcolnak az árral

2019. június 6., csütörtök, Belföld

Az elmúlt két nap alatt az ország 28 megyéjében mintegy 160 települést öntött el az ár, jelentős károkat okozva a lakosságnak – közölte tegnap a belügyminisztérium. Háztartások, mezőgazdasági területek kerültek víz alá, autókat sodort el az árhullám, ugyanakkor 14 megyei és országos rangú utat kellett lezárni földcsuszamlás miatt. Az időjárási előrejelzések azonban továbbra sem adnak okot a bizakodásra.

  • Fotó: IGSU
    Fotó: IGSU

Tegnap a Ro-Alert rendszeren keresztül nyolc megyében – Fehér, Arad, Botoșani, Buzău, Konstanca, Galac, Tulcea és Vaslui – figyelmeztették a lakosságot, hogy további esőzés és áradás várható. A belügyminisztérium 20 ezer alkalmazottat és 8600 műszaki eszközt helyezett készültségbe az árvízvédelem és a kárelhárítás érdekében. A hidrológusok is figyelmeztetnek: tegnap déltől ma 16 óráig másodfokú (narancssárga jelzésű), holnap 16 óráig pedig első fokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendeltek el az ország több vízgyűjtő medencéjére.

Az elmúlt 24 órában 30 figyelmeztetést bocsátottak ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ma hajnalig az ország 26 megyéjében volt felhőszakadás, jégeső vagy vihar. Az első fokú riasztás a Bánságra, a Partiumra, Erdély nyugati és délnyugati részére, Olténia északi részére, Nyugat- és Észak-Moldvára, Munténia északi és keleti részére érvényes, de hegyvidéken is villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20–25, helyenként a 35–50 litert négyzetméterenként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-06: Belföld - :

Vizsgálja az ügyészség a külföldi szavazást

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség indított vizsgálatot a romániai európai parlamenti választások külföldi megszervezése ügyében – közölte tegnap a Hotnews.
2019-06-06: Belföld - :

Hírsaláta

MEGADÓZTATNÁ AZ INFORMATIKUSOKAT. Heves reakciókat váltott ki a politikai küzdőtéren és a versenyszférában egyaránt Ludovic Orbannak az a felvetése, hogy itt lenne az ideje megadóztatni az informatikusok bérét. „Minden jövedelmet meg kell adóztatni.