Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. június 6., csütörtök, Belföld

MEGADÓZTATNÁ AZ INFORMATIKUSOKAT. Heves reakciókat váltott ki a politikai küzdőtéren és a versenyszférában egyaránt Ludovic Orbannak az a felvetése, hogy itt lenne az ideje megadóztatni az informatikusok bérét. „Minden jövedelmet meg kell adóztatni.

  • Fotó: 24.hu
    Fotó: 24.hu

Az adókedvezmények nem válhatnak privilégiumokká. Számomra nem elfogadható, hogy az informatikusok ne fizessenek jövedelemadót, főleg, hogy Romániában ők keresnek a legjobban” – jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt elnöke, hozzátéve, hogy pártja az „adózási semlegesség” híve. Az informatikusokat 2003-ban az Adrian Năstase vezette kormány mentesítette a jövedelemadó fizetése alól. A mentesség csak a programfejlesztő cégeknél bizonyos munkakörökben dolgozó alkalmazottakra vonatkozik. Romániában jelenleg kb. százezer informatikai szakember dolgozik, adómentességet mintegy 30 ezer élvez. Az informatikai szolgáltatók országos szervezetének számításai szerint a kedvezmény megszüntetése évi 50 millió euró pluszbevételt jelentene az államkassza számára, ám a hazai IT-ágazatot pont az adókedvezmény teszi nemzetközi összehasonlításban versenyképessé. (Maszol)

VISSZAKÉRTE A HÁLAPÉNZT. Belső eljárás indult a bánsági Facsád kisváros kórházában Nicolae Balaci sebész ellen, miután egyik betegének a lánya kompromittáló videót töltött fel a Facebookra. Anyját egy hónappal ezelőtt visszérbetegség miatt műtötte meg a sebész, de állapota csak rosszabb lett, fájdalmak kínozzák, lábán pedig gyulladás és fekélyesedés jelei mutatkoznak. A beteg lánya elment az orvoshoz, hogy visszakérje a hálapénzként adott 100 eurót. A felvétel tanúsága szerint Nicolae Balaci, akit jó hírnevének köszönhetően gyakran keresnek fel Lugosról és Temesvárról is, nem akadékoskodott, azt ígérte, visszaadja a pénzt, csak nem emlékezett, hogy pontosan mennyit kapott a pácienstől. Az is elhangzik, hogy ő nem kért pénzt a műtétre, csak elfogadta azt, amit a kezébe nyomtak. Az orvos ugyanakkor arra is utal, hogy máskor is adott már vissza pénzt betegnek, ha az illető ezt kérte. (Főtér)

DÁKOT FOGTAK. Egy igazi géta-dák sofőrt fogtak Temesváron, legalábbis ezt mondta magáról a 47 éves férfi, amikor a közlekedési rendőrök igazoltatásra megállították. Papírja is volt erről, ugyanis olyan „személyi igazolványt” tolt a hatóságiak orra alá, amelyben az szerepel, hogy géta-dák Glád vezér dukátusából. Az nem zavarta, hogy az említett vezér a honfoglalás korában élt, ahogy az sem, hogy maga is időutazó, és közben fittyet hány a közlekedési szabályokra. Kiderült ugyanis, hogy egy notórius visszaesőről van szó: már hatszor kapták rajta a rendőrök, hogy Hunyad megyében bejegyzett, Hyundai markájú gépkocsijával tilosban parkolt a belvárosban. Ráadásul megtagadta, hogy felfedje identitását. A dicső múlt iránt kevésbé fogékony temesvári rendőrök mindezért 3885 lejre büntették. Vajon lesz-e elég aranypénze, hogy kifizesse a bírságot? (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-06: Belföld - :

Harcolnak az árral

Az elmúlt két nap alatt az ország 28 megyéjében mintegy 160 települést öntött el az ár, jelentős károkat okozva a lakosságnak – közölte tegnap a belügyminisztérium. Háztartások, mezőgazdasági területek kerültek víz alá, autókat sodort el az árhullám, ugyanakkor 14 megyei és országos rangú utat kellett lezárni földcsuszamlás miatt. Az időjárási előrejelzések azonban továbbra sem adnak okot a bizakodásra.
2019-06-06: Család - :

Gyermekeink