Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Európai polgári kezdmeényezés a nemzeti régiókértAz interneten is elindult az aláírásgyűjtés

2019. június 7., péntek, Belföld

A Székely Nemzeti Tanács A kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezését online is alá lehet írni június 7-től.

  • Aláírásgyűjtés Sepsiszentgyörgy főterén. Albert Levente felvétele
    Aláírásgyűjtés Sepsiszentgyörgy főterén. Albert Levente felvétele

„Ha meg akarjuk szüntetni Székelyföld hátrányos gazdasági megkülönböztetését, ha uniós forrásokat kívánunk lehívni fejlesztésére, ha azt akarjuk, hogy Székelyföld regionális identitása fennmaradjon, azaz megmaradjon székelynek, akkor kérjük, írják alá a polgári kezdeményezést, s osszák meg a hírt rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel, és bátorítsák őket is hasonlóan cselekedni” – áll az SZNT tegnapi közleményében. A digitális aláírási ív a Nemzetiregiok.eu címen érhető el a „Támogatom” fülre kattintva. Az internetes felület lehetővé teszi, hogy ki-ki kiválassza, az állampolgárságának megfelelő adatlapot, és az adatszolgáltatás nyelvét. Az aláírási ív helyes kitöltése után a honlapon megjelenik a köszönet a támogatásért és az aláírási nyilatkozat azonosító kódja. Az internetes felületről egy kattintással letölthetők az aláírás azonosító adatai.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint a polgári kezdeményezés arra is lehetőséget teremt, hogy a székelyek mellett a baszkok, bretonok, flamandok, katalánok, korzikaiak, belgiumi németek és más hasonló helyzetű közösség is megjelenítse nemzeti törekvéseit az Európai Unió szintjén. „Székelyföldért megmozgatjuk Európát! Ez a jelmondat kíséri a mozgalmat Erdélyben és a Kárpát-medencében. Tegyük közösen sikeressé!” – fogalmaz Izsák Balázs a közleményében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-07: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Ez itt még Európa?

Talán nincsenek is szavak arra, ami tegnap délután Úzvölgyében történt. Hihetetlen, döbbenetes, elkeserítő, elképesztő, vérlázító, barbár – körülírni is nehéz mindazt, amit a hősi temetőbe rontó, kövekkel dobálózó, teli torokból üvöltő, keresztre mászó, öntelt arccal piros-sárga-kék zászlót lengető horda láttán éreztünk.
2019-06-07: Belföld - :

Csend és vádaskodás az úzvölgyi erőszakos temetőfoglalás után

Diplomáciai konfliktusba torkollott az úzvölgyi erőszakos temetőfoglalás: bekérették a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) a budapesti román nagykövetet, de ő nem jelent meg, a román külügyi tárca pedig elutasította a magyar minisztérium parlamenti államtitkára által megfogalmazott vádakat és azok hangnemét, úgy értékelve, hogy a magyar tisztségviselők szították a feszültséget. Közben rongálás miatt vizsgálódik a rendőrség, a Népi Mozgalom Párt (NMP) az RMDSZ-t okolja a történtekért, a kormány és az államfő pedig mélyen hallgat az ügy kapcsán.