Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szabóné Zimányi Noémi nyománAz első pünkösd meséje

2019. június 8., szombat, Kiscimbora

Jézus elküldte a tanítványait, hogy mindenkinek mondják el a földön a jó hírt, hogy Isten megbocsátotta nekik a bűneiket. De nemcsak egyszerűen elküldte őket, hogy: „menjetek, és boldoguljatok úgy, ahogyan csak tudtok, és ha sikerül, akkor ügyesek voltatok”, hanem megígérte nekik, hogy a küldetésükhöz megadja a megfelelő segítséget.

  • Zsigmond Balázs rajza
    Zsigmond Balázs rajza

Amikor a tanítványok megértették, hogy Jézus már nem sokáig lesz velük a földön, akkor nagyon elszomorodtak. Nem is tudták, hogy mihez kezdjenek. Visszamentek halászni, és nem hirdették az örömhírt. Úgy érezték, hiányzik nekik a támogatás, biztatás, bátorítás. Igaz, hogy Jézus többször is megígérte, hogy a gyermekei nem maradnak segítség nélkül, de mégis egyedül érezték magukat, mert Ő már nem volt velük.

De Jézus megtartotta, amit megígért. Miután felment a mennybe a Jóistenhez, maga helyett küldött valakit, aki segíti, vigasztalja, bátorítja a tanítványait, aki tanácsokat és ötleteket ad nekik. Akit elküldött, az nem más, mint a Szentlélek, akiről azt ígérte, hogy láthatatlanul mindig mindenhol velük lesz. Így a tanítványok már nem érezték árván magukat Jézus nélkül sem.

Honnan tudták, hogy velük van a Szentlélek?

Egy különleges napon mindannyian megtapasztalták, átélték, hogy megérkezett hozzájuk a Szentlélek. Ez Jeruzsálemben történt, egy házban, miközben szerte a városban rengetegen voltak, hisz nagy ünnep volt. Amikor megérkezett a Szentlélek, akkor a tanítványok azt érezték, hogy erővel töltődnek fel. Kivétel nélkül mindnyájan felbátorodtak. Mire bátorodtak föl? Hogy beszéljenek mindenkinek Jézusról! Hogy elmondják, hogy Jézus feltámadt a halálból, és hozzá hasonlóan mások is feltámadhatnak, ha megbánják bűneiket.

Nem is tudtak már abban a házban bent maradni, kimentek az utcára, hogy meséljenek Jézusról annak a sok-sok embernek, aki még nem hallott róla.

Vajon nem féltek attól, hogy nem hiszik el, amit mesélnek, vagy kinevetik őket? Nem, mert a Szentlélek bátorságot adott nekik. Az összes tanítvány azonnal tanítani kezdett Jézusról. Beszéltek arról, hogy hogyan élt Ő, hogyan halt meg, és hogyan támad fel. És nagyon nagy csoda történt, mert a sok ember, aki nem is tudtak beszélni a nyelvükön, mind megértette és elhitte, amit meséltek.

Ez a nap volt pünkösd. És attól kezdve a tanítványok tudták, hogy a Szentlélek van velük Jézus helyett, és segíti, vezeti, bátorítja őket. Ettől kezdve nem voltak már egyedül akkor sem, ha egy ember sem volt mellettük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-06-08: Kiscimbora - :

Az irgalmas samaritánus(Benczédi Pál nyomán)

A vallásos izraelitáknak néha komoly fejtörést okozott az emberek besorolása. Ilyen kérdés volt az, hogy ki számít felebarátnak. Jézust is megkérdezték erről, aki példázattal felelt.
2019-06-08: Kiscimbora - :

Csoóri Sándor: Medárdi eső

Medárd nekünk megártott,
alaposan bemártott,
három hete csak zuhog,
ázik a bab s a murok,
petrezselyem zöldje is
és a holtak földje is.