Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szabóné Zimányi Noémi nyománAz első pünkösd meséje

2019. június 8., szombat, Kiscimbora

Jézus elküldte a tanítványait, hogy mindenkinek mondják el a földön a jó hírt, hogy Isten megbocsátotta nekik a bűneiket. De nemcsak egyszerűen elküldte őket, hogy: „menjetek, és boldoguljatok úgy, ahogyan csak tudtok, és ha sikerül, akkor ügyesek voltatok”, hanem megígérte nekik, hogy a küldetésükhöz megadja a megfelelő segítséget.

  • Zsigmond Balázs rajza
    Zsigmond Balázs rajza

Amikor a tanítványok megértették, hogy Jézus már nem sokáig lesz velük a földön, akkor nagyon elszomorodtak. Nem is tudták, hogy mihez kezdjenek. Visszamentek halászni, és nem hirdették az örömhírt. Úgy érezték, hiányzik nekik a támogatás, biztatás, bátorítás. Igaz, hogy Jézus többször is megígérte, hogy a gyermekei nem maradnak segítség nélkül, de mégis egyedül érezték magukat, mert Ő már nem volt velük.

De Jézus megtartotta, amit megígért. Miután felment a mennybe a Jóistenhez, maga helyett küldött valakit, aki segíti, vigasztalja, bátorítja a tanítványait, aki tanácsokat és ötleteket ad nekik. Akit elküldött, az nem más, mint a Szentlélek, akiről azt ígérte, hogy láthatatlanul mindig mindenhol velük lesz. Így a tanítványok már nem érezték árván magukat Jézus nélkül sem.

Honnan tudták, hogy velük van a Szentlélek?

Egy különleges napon mindannyian megtapasztalták, átélték, hogy megérkezett hozzájuk a Szentlélek. Ez Jeruzsálemben történt, egy házban, miközben szerte a városban rengetegen voltak, hisz nagy ünnep volt. Amikor megérkezett a Szentlélek, akkor a tanítványok azt érezték, hogy erővel töltődnek fel. Kivétel nélkül mindnyájan felbátorodtak. Mire bátorodtak föl? Hogy beszéljenek mindenkinek Jézusról! Hogy elmondják, hogy Jézus feltámadt a halálból, és hozzá hasonlóan mások is feltámadhatnak, ha megbánják bűneiket.

Nem is tudtak már abban a házban bent maradni, kimentek az utcára, hogy meséljenek Jézusról annak a sok-sok embernek, aki még nem hallott róla.

Vajon nem féltek attól, hogy nem hiszik el, amit mesélnek, vagy kinevetik őket? Nem, mert a Szentlélek bátorságot adott nekik. Az összes tanítvány azonnal tanítani kezdett Jézusról. Beszéltek arról, hogy hogyan élt Ő, hogyan halt meg, és hogyan támad fel. És nagyon nagy csoda történt, mert a sok ember, aki nem is tudtak beszélni a nyelvükön, mind megértette és elhitte, amit meséltek.

Ez a nap volt pünkösd. És attól kezdve a tanítványok tudták, hogy a Szentlélek van velük Jézus helyett, és segíti, vezeti, bátorítja őket. Ettől kezdve nem voltak már egyedül akkor sem, ha egy ember sem volt mellettük.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2264
szavazógép
2019-06-08: Kiscimbora - :

Az irgalmas samaritánus(Benczédi Pál nyomán)

A vallásos izraelitáknak néha komoly fejtörést okozott az emberek besorolása. Ilyen kérdés volt az, hogy ki számít felebarátnak. Jézust is megkérdezték erről, aki példázattal felelt.
2019-06-08: Kiscimbora - :

Csoóri Sándor: Medárdi eső

Medárd nekünk megártott,
alaposan bemártott,
három hete csak zuhog,
ázik a bab s a murok,
petrezselyem zöldje is
és a holtak földje is.