Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nemzeti Összetartozás NapjaBokor Tibor Mezőkövesd díszpolgára lett

2019. június 8., szombat, Közélet

Mezőkövesd képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott három határon túli testvértelepülése, Kiskövesd, Nagykövesd és Kézdivásárhely polgármestereinek június 4-én, a nemzeti összetartozás napján. „Ezzel a kitüntetéssel erősítjük meg testvéri kapcsolatunkat és teszünk hitet összetartozásunk mellett” – fogalmazott Fekete Zoltán, a matyó város polgármestere, majd átadta a kitüntető díjakat – adta hírül a kézdivásárhelyi városháza kommunikációs irodája.

  • Fekete Zoltán, Bokor Tibor és Tállai András.  Fotó: kommunikációs iroda
    Fekete Zoltán, Bokor Tibor és Tállai András. Fotó: kommunikációs iroda

A nemzeti összetartozás napján a Közösségi Házban találkoztak a mezőkövesdiek és testvértelepüléseik küldöttségei. A megemlékezés koszorúzással kezdődött Wass Albert szobránál, az eseményen a mezőkövesdi és a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium tanulói működtek közre.

„Máté Ágnes Kiskövesd, Nagy Attila Nagykövesd és Bokor Tibor Kézdivásárhely polgármestereként hosszú-hosszú évek óta azon dolgoznak, hogy magyar településünkön élő nemzettársaink megmaradjanak hitükben, életkörülményeik jobbak legyenek, megmaradjanak magyarnak. És nagyszerű munkát végeztek és végeznek. Ezzel a kitüntetéssel erősítjük meg testvéri kapcsolatunkat és teszünk hitet össze­tartozásunk mellett. Trianonban szét akartak szakítani minket, de kilencvenkilenc év után erősebb a kapcsolatunk, mint bármikor is volt” – hangsúlyozta Fekete Zoltán.

Bokor Tibor köszönőbeszédében kiemelte: „A múltat megváltoztatni nem lehet, de elfeledni sem. Hogyan is tudnánk elfeledni, amikor mindennap eszünkbe juttatják, hogy kikhez csatoltak bennünket? (...) A határokat húzogathatják oda, ahova akarják, az egy nemzethez való tartozást már nem veszi el tőlünk senki. Azt, hogy mit érezzünk és hogyan tartsunk össze, nem befolyásolhatják. (...) Trianon nagyon fájdalmas számunkra, de ennek ellenére a magyar nemzet erős. Íme, itt a bizonyíték, hogy együtt tudunk emlékezni és közös jövőt tervezni.”

A díszpolgárokat köszöntő ceremónia után a népes közönség szavalatokat hallhatott, illetve matyó táncokat láthatott a Szent László Gimnázium tanulóinak előadásában, a székelykeresztúri Berde Mózes  Unitárius Gimnázium tanulói pedig székely táncokat mutattak be. A rendezvényt az Ismerős Arcok Nélküled című számával zárták a székelykeresztúri és mezőkövesdi diákok előadásában, a MásRock zenekar kíséretével.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-08: Közélet - Iochom István:

A háromszéki sajtó kezdetei (Konferencia Kézdivásárhelyen)

A háromszéki sajtó kezdetei címmel szervezett sajtótörténeti konferenciát erdélyi, magyarországi és kárpátaljai újságírók részvételével Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete tegnap a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.
2019-06-08: Jegyzet - László Zsuzsa:

Szeretek élni (Kármentő)

Derül ki, borul be. Lesz idén nyár? Próbálom a kedvemet függetleníteni az időjárástól, dolgozom magamon, magammal, több-kevesebb sikerrel. Nagyobb odafigyeléssel igyekszem kizárni a negatív impulzusokat is, amit egyébként máskor is megteszek.