Magyar zeneszerzők műveit szólaltatják meg

2019. június 8., szombat, Közélet

Régi tervét váltja valóra a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus, amely június 11-én, kedden kizárólag magyar zeneszerzők műveiből összeállított előadással zárja az idei évadot.

A jövőre negyedszázados kórus a megyeszékhelyi evangélikus templomban lép fel 19 órától, az érdeklődők 19–20. századi szerzők, Kersch Ferenc, a sepsiszentgyörgyi kötődésű Orbán György, Bárdos Lajos, Farkas Ferenc, Kodály Zoltán, Birtalan József, Beischer-Matyó Tamás alkotásaiból kaphatnak ízelítőt. Sipos Zoltán karnagy lapunknak elmondta, a capella előadásuk latin és magyar nyelvű egyházi és kórusművekből, zsoltárfeldolgozásokból, világi és versre írott művekből, népdalfeldolgozásokból áll össze. Ezzel a műsorral készülnek egy határon túli fellépésre is, a Pro Musica kamarakórus augusztus végén egy prágai fesztiválon vesz részt. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-06-08: Közélet - Váry O. Péter:

„Szereplőválogatás” képzőművészeknek

Nem premier, de mindenképp hasznos a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi irodájának legújabb kezdeményezése: ARTkalauz néven a képzőművészeket népszerűsítő honlapot (webexpo.ro/artkalauz) és kiadványt készítenek.
2019-06-08: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Mindennapi butaságaink tükre (A Cimborák Bábszínház új előadása)

A népmesék világának bölcsességeire alapozva állította össze legújabb előadását a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, amely ezúttal hat évnél idősebb nézőit szólítja meg A buták versenye című játékával. Benedek Elek meséiből ihletődve, vidám darabban világítanak rá, miként tud elhatalmasodni mindennapjainkon az emberi ostobaság, miközben azt is sugallják, mindez elkerülhető, ha jobban odafigyelünk cselekedeteinkre.