Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2019. június 11., kedd, Mi, hol, mikor?

Vetítés és közönségtalálkozó
Kinda István néprajzkutató és Vargyasi Levente filmes szakember Kerekesek című dokumentumfilmjét mutatják be ma 18.30-tól Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban.

A filmvetítés után közönségtalálkozó lesz az alkotókkal.
A Művész mozi programja ma: 16.30-tól Csodapark, magyarul beszélő; 17 órától A művészet templomai – Van Gogh: Búzamezők és borús égbolt között, román felirattal; 18.45-től X-Men: Sötét Főnix, román felirattal; 21 órától Rocketman, magyarul beszélő és Mami, román felirattal.
Szerdán: 16 órától Aladdin, román felirattal és 16.15-től Aladdin, románul beszélő; 18.30-tól Edmond – Cyrano, szerelmem, román felirattal és Godzilla II. – A szörnyek királya, román felirattal; 20.45-től Rocketman, román felirattal; 21 órától Mami, magyarul beszélő.

Színház
M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház e heti előadásai a Háromszék Táncstúdióban: ma 19 órától Nem fogadott hívás(ok)(rendező: Marina Sebastian); június 13-án, csütörtökön 19 órától Danse Noir (rendező-koreográfus: Barta Dóra).
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi magyar színház e heti előadásai a nagyteremben: június 12-én, szerdán és 13-án, csütörtökön 19 órától Maria Wojtyszko: Sam, avagy felkészülés a családi életre (rendező: Bocsárdi László) – a Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös produkciója.
ANDREI MUREŞANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház e heti műsora a Művész Teremben: június 12-én, szerdán 19 órától Roland Schimmelpfennig: Az aranysárkány (rendező: Catinca Drăgănescu); június 15-én, szombaton 19 órától Zbor deasupra unui cuib de cuci / Száll a kakukk fészkére – Ken Kesey regénye alapján (rendező: Eugen Gyemant).
A SZÍNJÁTÉKOSOK 5. TALÁLKOZÓJÁRA június 15-én, szombaton kerül sor a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, valamint az Osonó Színházműhely közös szervezésében. Az előadások helyszíne a Háromszék Táncstúdió, a belépés ingyenes.

Zene
A PRO MUSICA kamarakórus ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Széna utcai evangélikus templomban magyar szerzők műveiből válogatott műsorral lép fel. Karmester: Sipos Zoltán.
ÜNNEPI ORGONAKONCERT. Tíz éve, 2009. június 13-án, Szent Antal ünnepén történt a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom orgonájának ünnepélyes átadása. Ebből az alkalomból szerdán a 18 órai szentmise után ünnepi orgonakoncertet tart Steffen Schlandt, a brassói Fekete templom orgonistája.

Bábszínház
A Tündérek tenyerén című babaszínházi előadását a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház június 13-án, csütörtökön 12 és 18 órától, június 14-én, pénteken 10.30-tól és 12 órától játssza a stúdióteremben.

Hitvilág
MEGBESZÉLÉS. A sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis Társaság ma 15.30-tól tartja havi megbeszélését a Romulus Cioflec utca 6B szám alatti irodájába. Várnak minden életvédő szemléletű embert, aki be szeretne kapcsolódni a szervezet munkájába.
SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. Megjelent az Egyházi Tudósító pünkösdi száma. Lehet kérni ingyenesen az újságárustól vagy a sepsiszentgyörgyi belvárosi plébániai hivataltól. * Csütörtökön, június 13-án 21 órától kezdődik az éjszakai virrasztás a templomban, amely éjfélkor szentmisével fejeződik be.

Ingyenes magyar állampolgársági ügyintézés
Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17.30 óráig Feldobolyban, 18–19.30 óráig Kisborosnyón az iskolában fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyermekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben, valamint dossziék összeállításában is. A fordítás és az igazolványkép elkészítése díjmentes.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig az 1918. december 1. út 12. szám alatti Sensiblu (telefon: 0267 310 219, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Dózsa György utcai Ambrózia gyógyszertár teljesít szolgálatot. Honlap: colegfarmcovasna.ro.

Röviden
IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy ma 8–14 óráig az ivóvízhálózatban nyomásproblémák léphetnek fel,  az ivóvíz zavaros lehet és időnként megszakad a szolgáltatás Sepsiszentgyörgyön a Hóvirág utca fölötti városrészben, a Millennium, Akác, Vadász, Ibolya, Ion Luca Caragiale, Szabédi László, Mikszáth Kálmán, Visky Árpád, Világlátó, Cserey Jánosné, Diószeghy László, Varga Nándor és Lósy-Schmidt Ede utcában, illetve június 12-én, szerdán 8–14 óráig Kézdiszentléleken.
ÁRAMSZÜNET. Ma 10–15 óráig Várhegyen, szerdán 10–15 óráig Cófalván és Várhegyen, csütörtökön 10–15 óráig Szörcsén szünetel az áramszolgáltatás.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774; facebook: @liveartdancestudio.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt székházában (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 7. szám) minden kedden 9–12 óráig lehet vérnyomást, vércukrot és koleszterint méretni.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőséggel küzdőket) és hozzátartozóikat várják ma Sepsiszentgyörgyön 18 és 20 óra között a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonszámon lehet.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsiszentgyörgyön, a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
LOMTALANÍTÁS ÉS ÜVEGGYŰJTÉS. Ma 13 órától Imecsfalván és Hatolykán, szerdán Kézdimartonfalván és Kézdimárkosfalván a háztartásban feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, emellett szelektív hulladékot gyűjt a Tega. 5 kg leadott üvegért cserébe 0,5 liter Igazi Csíki Sört adnak (síküveget nem fogadnak el).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-11: Belföld - :

Államosítják az úzvölgyi sírkertet

A csütörtöki botrányos temetőfoglalás után tovább gyűrűzött az úzvölgyi katonatemető ügye. A Szabad Európa Rádió szerint a temetőügy mögött Codrin Munteanu, Kovászna megye korábbi prefektusa, a zászlóháborúk kezdeményezője áll, aki jelenleg a védelmi minisztérium főtitkára. Megszólalt Viorica Dăncilă kormányfő, aki a román állami jelképek tiszteletére szólított, és meglebegtette, hogy az emlékhelyet átvenné a védelmi minisztérium, a kezdeményezés pedig hétfőre hivatalossá is vált. Szijjártó Péter és Teodor Meleșcanu újabb telefonbeszélgetése után a magyar külügyminisztérium tudomásul vette a román szándékot, az RMDSZ azonban határozottan tiltakozott ellene. A csíksomlyói búcsúra ellátogatott Áder János magyar államfő kegyeletsértőnek, törvénysértőnek, nemzetközi megállapodást sértőnek és mélységesen erkölcstelennek nevezte mindazt, ami az úzvölgyi katonatemetőben történt. Közben szombaton román–magyar szolidaritási menetet szerveztek Kolozsváron.
2019-06-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Bánatos szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a gelencei
özv. MIKOLA GYÖRGY
életének 89., özvegységének második évében ez év június 9-én visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése június 11-én 14 órától lesz a ladiai temető ravatalozóházától. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Lánya és családja
4246/b