Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vízilabda, Bajnokok LigájaÖtméteresek után győzött a Ferencváros

2019. június 11., kedd, Sport

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata története során először megnyerte a Bajnokok Ligáját, ugyanis a hannoveri nyolcas döntő szombati fináléjában 10–10-es döntetlent követően ötméteresekkel 14–13-ra legyőzte a címvédő Olympiakosz csapatát.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra. „Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje” – nyilatkozta az edző. Varga hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a magyar porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról. „Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését.”

A torna legértékesebb játékosának Varga Dénest választották, aki a döntő után így fogalmazott: „Megkoronáztuk a szezonunkat, bár ez a két bíró majdnem megutáltatta velem a vízilabdát, sőt, talán lehet, hogy utálom is (...), nincs most kedvem játszani. Szerencsére a csapattársaim felnőttek a feladathoz, és megnyerték nélkülem, értem, helyettem. Nagy kő esett le a szívemről, hogy ennek így lehetettem a részese.” A Ferencváros a sorozat történetének hatodik magyar győztese az OSC (1973, 1979), a Vasas (1980, 1985), az Újpest (1994), a Honvéd (2004) és a Szolnok (2017) után.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-11: Sport - :

Nyolcadik a székely válogatott (Labdarúgás, CONIFA Európa-bajnokság)

Székelyföld labdarúgócsapata a nyolcadik helyen végzett a CONIFA Európa-bajnokságon, miután 3–2 arányban alulmaradt Lappföld csapatával szemben. Ezt megelőzően a székely válogatott a házigazda Hegyi-Karabah Köztársaság ellen játékvezetői ellenszélben, előnyből 2–1-re kikapott a ráadásban szerzett góllal.
2019-06-11: Sport - :

Hat érem az országos bajnokságról (Birkózás)

Sikeres és éremgazdag hétvégén vannak túl a sepsiszentgyörgyi birkózók, akik a Tulceán megtartott ifjúsági III-as, azaz U15-ös egyéni bajnokság döntőjét egy bajnoki arannyal, két ezüsttel és három bronzzal fejezték be. A viadalon mindkét megyeszékhelyi sportklub képviseltette magát.