Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megpályázza az elnökséget

2019. június 11., kedd, Belföld

Bejelentette Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy jelölteti magát a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöki tisztségére, amelyről június végén dönt az alakulat kongresszusa.

  • Fotó: erdely.ma
    Fotó: erdely.ma

„Azt hiszem, jelöltetem magam, bár egyelőre a kongresszus megszervezése foglalkoztat... Remélem, lesznek még más jelöltek is” – nyilatkozta az SZDP-elnöki tisztséget jelenleg ideiglenes jelleggel betöltő Dăncilă. Hozzátette, akkor is jelölteti magát, ha a parlament megszavazza az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, ezt azonban nem tartja valószínűnek. Arra a kérdésre, hogy amennyiben megválasztják a párt elnökének, indulni fog-e az államfőválasztáson, a kormányfő így válaszolt: „Nem, azt hiszem, fel kellene már hagyni azzal, hogy a párt elnökének kell államfőjelöltnek lennie”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 738
szavazógép
2019-06-11: Világfigyelő - :

Válság Moldovában

Mély politikai és alkotmányos válságba sodródott az elmúlt napokban Moldova, aminek az volt az előzménye, hogy a február végi választások óta a pártok nem tudtak kormányt alakítani.
2019-06-11: Belföld - :

Magyarázza a bizonyítványát

Teodor Meleşcanu külügyminiszter szerint az európai parlamenti választás és referendum napján a külföldi szavazókörzeteknél észlelt rendellenességek fő oka az volt, hogy egy választás helyett kettőt tartottak, egy helyett három szavazólapra volt szükség, ami jelentősen meghosszabbította a voksoláshoz szükséges időt.