Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyarázza a bizonyítványát

2019. június 11., kedd, Belföld

Teodor Meleşcanu külügyminiszter szerint az európai parlamenti választás és referendum napján a külföldi szavazókörzeteknél észlelt rendellenességek fő oka az volt, hogy egy választás helyett kettőt tartottak, egy helyett három szavazólapra volt szükség, ami jelentősen meghosszabbította a voksoláshoz szükséges időt.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Meleşcanu úgy véli, a jelenlegi szavazási eljárás nagyon bürokratikus, ugyanakkor a külföldi szavazókörzeteknél május 26-án kialakult torlódás egyik fő oka az államfőnek a referendum kiírására vonatkozó kései döntése volt. „Sajnálatos, ami történt, és bocsánatot kérek minden román állampolgártól, akinek hosszú sort kellett kiállnia” – fogalmazott a miniszter, aki a többnapos szavazás bevezetését tartja a legjobb megoldásnak a hasonló problémák elkerülése végett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-11: Belföld - :

Megpályázza az elnökséget

Bejelentette Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy jelölteti magát a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöki tisztségére, amelyről június végén dönt az alakulat kongresszusa.
2019-06-11: Belföld - :

Az SZDP újra ellenkezik

Klaus Iohannis szerint a Szociáldemokrata Párt (SZDP) próbálja elkerülni a megállapodás aláírását és ezáltal az igazságügyi törvények, valamint a választási törvény korrigálását.