Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelyCserkészek a Gábor Áron szobornál

2019. június 11., kedd, Közélet

A többéves hagyományhoz híven a kézdivásárhelyi 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat pünkösdvasárnap délelőtt a Gábor Áron téren tartotta meg fogadalomtételét, illetve fogadalomújítását nagyszámú szülő, nagyszülő és hozzátartozó jelenlétében. Az ágyúöntő hős szobránál közel százötven zöld inges cserkészjelölt, cserkész, rover és öreg cserkész tett fogadalmat, illetve újította meg egykori ígéretét.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A cserkészrajok a Boldog Özséb római katolikus templomtól vonultak a főtérre. A jelentéstételt követően elhangzott a cserkészinduló, majd Kerekes László, a Boldog Özséb-templom plébánosa, a cserkészcsapat vezetője köszöntötte a megjelenteket, Isten áldását kérte a cserkészekre, és együtt imádkozott velük. A két kiscserkésztörvény elhangzása után a cserkészinduló akkordjaira adták át a nyakkendőket a fogadalmat tett kiscserkészeknek. „Fogadom, hogy híven teljesítem kötelességeimet, amelyekkel Istennek, nemzetemnek, hazámnak és embertársaimnak tartozom” – esküdtek az ifjak. Ezt követően a rajvezetők szólítására cserkészek, roverek és öreg cserkészek újították meg fogadalmukat és mondták el közösen a tíz cserkésztörvényt. Az utóbbiak nem nyakkendőt, hanem jelvényt kaptak. Ezután Kovács Andrea cserkész felolvasta Robert Baden-Powel (Bi-Pi), a cserkészet alapítója 1941-ben, Kenyában írt utolsó üzenetét, majd elhangzott nemzeti imánk. A Gábor Áron! Lesz ágyú! csapatkiáltás és a csoportfénykép elkészítése után a cserkészek és hozzátartozóik visszamentek a Boldog Özséb-templomba, ahol Kerekes László plébános celebrált szentmisét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-06-11: Közélet - Hecser László:

Kájoni Consort: Erdővidék kulturális nagykövete (Régizene)

Isten hajlékában csak indokolt esetben és nagyon csendesen szoktunk tapsolni; péntek délután, a Kájoni Consort régizene-együttes alakulásának harmincadik évfordulója alkalmával a református templomban tartott koncerten azonban nehezen lehetett visszafogottan tetszést nyilvánítani. Az esemény valójában nem is koncert, igazi örömzenélés volt.
2019-06-11: Közélet - Iochom István:

A székely nép eredete, letelepedése és kultúrája (Bemutatták Kiss László harmadik könyvét)

Kiss László ny. magyar–történelem szakos tanár legújabb, A székely nép eredete, letelepedése és kultúrája című és Székely származású írók, jeles személyiségek alcímű könyvét a kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban telt ház előtt mutatták be pénteken este. Az 1947-ben Gidófalván született szerzőnek ez a harmadik könyve, az előző kettő, Kézdiszék Széchenyije, Molnár Józsiás és a Pillanatképek Kézdivásárhely történetéből című 2009-ben, illetve 2010-ben jelent meg.