Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Végre fizet a pénzügy

2019. június 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A megyei adóhatóság közleménye szerint a pénzügyminiszter utasítására június első napjaiban 243 háromszéki adófizetőnek utaltak át összesen 135 126 lejt, a gépkocsi vásárlásakor, 2007–2017 között kifizetett környezetvédelmi illeték jóváírásaként.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A kifizetések folytatódnak – áll a közleményben – mindaddig, amíg minden jogosult megkapja az illeték ellenértékét. Mint ismeretes az Európai Unió arra kötelezte Romániát, hogy a jogszabályellenesen beszedett, különböző néven futó illetéket záros határidőn belül fizesse vissza az arra jogosultaknak. Országos szinten 420 ezer jogosultnak összesen 700 millió lejt utaltak át.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-06-12: Pénz, piac, vállalkozás - Demeter Virág Katalin:

Átlátható működést remélnek az új jogszabálytól (Turisztikai törvénytervezet)

Április végén hagyta jóvá a kormány azt a szaktárca által kidolgozott turisztikai törvénytervezetet, amely jelenleg a szenátus döntésére vár. Szakemberek úgy vélik, nagy szükség van egy egységes jogszabályra, mely a turisztikai ágazatot szabályozza, hiszen mindeddig minisztériumi rendeletekkel, kormányhatározatokkal irányították az ágazat működését. A témáról a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke számolt be a napokban.
2019-06-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Menesztett tanácsadó

Viorica Dăncilă kormányfő menesztette Remus Borzát, a májusban kinevezett tiszteletbeli gazdasági tanácsadóját.