Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Zöld Nap EgyesületBemutatkoztak az új önkéntesek

2019. június 12., szerda, Közélet

Környezet+ a neve annak a programnak, amelyet a Zöld Nap Egyesület Kézdivásárhelyen kíván életbe léptetni, és amelyet tegnap ismertetett részletesen Ráduly Attila egyesületi elnök, projektvezető. Az egyéves programból nem hiányzik majd a kerékpár- és gyalogostúra, a Mozgó délután, az asztalitenisz-bajnokság, a Tekerj egy jó célért!, a blog- és a vlogkészítés, valamint a nyári táborozás sem.

  • Önkéntesek Kézdivásárhelyen. A szerző felvétele
    Önkéntesek Kézdivásárhelyen. A szerző felvétele

A mostani a Zöld Nap Egyesület hetedik projektje, amelyet a céhes városban léptetnek életbe. A több mint egy évig tartó, öt vendégönkéntessel is zajló program az Európai Szolidaritási Testület (ESC) és az Európai Unió támogatásával valósul meg. Az öt önkéntest 57 jelentkező közül választották ki – a most érkezőkön kívül az egyesület tizenkilenc önkéntest fogadott rövidebb-hosszabb időszakokra.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott három új EVS-önkéntes: a Paksról érkezett 25 éves Bagyinka Ágota környezetmérnök, a törökországi 26 éves Asiye Demirci turisztikai szakember és a 22 éves spanyolországi Joan Romero informatikus. Továbbá Kis Emese, a projekt egyik mentora is jelen volt. Két önkéntes – a grúz Salome Pirtskhelava és az örmény Mariam Sargsian – augusztus elsejétől csatlakozik a jelenlegi csapathoz, és kilenc hónapig maradnak Kézdivásárhelyen – tudtuk meg Ráduly Attilától, aki azt is elmondta, hogy ősszel nemzeti estekre is sor kerül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-12: Közélet - Bokor Gábor:

Életeket mentett a telefon­nagyságú EKG-készülék

Négy éve működik Kommandón a tele-EKG szolgáltatás. A mobil készülékkel a szívproblémák térképezhetők fel, az évek során több ember életét is megmentette – tudtuk meg Kádár Katától, a Diakónia alkalmazottjától, aki a berendezés működtetését felvállalta.
2019-06-12: Közélet - :

Újrahasznosításban jeleskedők

Öt teherautónyi papír gyűlt össze azon a szelektív hulladékgyűjtési versenyen, amely a Tega Rt., illetve az ÖKO Sepsi közösségek közti társulás, a lécfalvi hulladékválogatót üzemeltető ECO Bihar, illetve az ADI SMID partnerségében zajlott. A jelentős mennyiségű, közel 90 tonna papírt, kartont két féléven át gyűjtötték sepsiszentgyörgyi óvodások és iskolások.