Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újrahasznosításban jeleskedők

2019. június 12., szerda, Közélet

Öt teherautónyi papír gyűlt össze azon a szelektív hulladékgyűjtési versenyen, amely a Tega Rt., illetve az ÖKO Sepsi közösségek közti társulás, a lécfalvi hulladékválogatót üzemeltető ECO Bihar, illetve az ADI SMID partnerségében zajlott. A jelentős mennyiségű, közel 90 tonna papírt, kartont két féléven át gyűjtötték sepsiszentgyörgyi óvodások és iskolások.

Az újrahasznosítási felhíváshoz 17 tanintézmény 92 csoportja, azaz háromezer gyermek csatlakozott – számolt be tájékoztatójában a Tega Rt. A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő, arra ösztönző versenyben a Székely Mikó Kollégium diákjai jelentős eredményt értek el, hiszen több mint 36 ezer kg papírhulladékot gyűjtöttek, a második helyezett Mikes Kelemen Líceumban több mint 20 ezer kg-ot, míg a Gulliver Napközi Otthon közel 5100 kg-mal lett harmadik a legjobbak dobogóján.

Az összegyűjtött papírmennyi­ség kilójáért 20 banit kapnak a lécfalvi hulladékválogatótól a benevezett tanintézmények, a teljes összeget – 17 903 lejt – pedig olyan dolgokra fordíthatják, amelyekre szükségük van a csoportoknak, de kirándulásra, tanfelszerelésekre is költhetik. A nyertes oktatási intézmények belső és külső hulladéktárolókat is kapnak a szervezőktől, míg az ECO Sepsi 3000, 2000 és 1000 lejes támogatást ajánlott fel a nyertes osztályoknak – a pénzből kirándulások költségeit fedezhetik. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-12: Közélet - Iochom István:

Bemutatkoztak az új önkéntesek (Zöld Nap Egyesület)

Környezet+ a neve annak a programnak, amelyet a Zöld Nap Egyesület Kézdivásárhelyen kíván életbe léptetni, és amelyet tegnap ismertetett részletesen Ráduly Attila egyesületi elnök, projektvezető. Az egyéves programból nem hiányzik majd a kerékpár- és gyalogostúra, a Mozgó délután, az asztalitenisz-bajnokság, a Tekerj egy jó célért!, a blog- és a vlogkészítés, valamint a nyári táborozás sem.
2019-06-12: Belföld - :

Az eredeti állapot visszaállítását szorgalmazzák (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Bákó megye prefektusa – korábbi bejelentésétől eltérően – még mindig nem támadta meg a közigazgatási bíróságon azt az építési engedélyt, amelyet a dormánfalvi polgármesteri hivatal állított ki maga számára az úzvölgyi katonatemető átalakítására. A magyar külügyminiszter ugyanakkor a temető eredeti állapotának helyreállítását szorgalmazza.