Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyarellenesség a futballmérkőzésen

2019. június 12., szerda, Belföld

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasszal fordult az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz a román nemzeti válogatott Norvégiában és Máltán játszott mérkőzéseinek magyarellenes jellege miatt, valamint panaszlevelet küldött a Román Labdarúgó-szövetségnek, a FIFA-nak és az UEFA-nak is, a lehető legszigorúbb büntetést kérve – tudatja a szervezet tegnapi közleménye.

  • Forrás: GSP
    Forrás: GSP

A jelenleg zajló 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtező mérkőzéseinek keretein belül a román válogatott előbb a norvégiai Oslóban lépett pályára június 7-én, majd a máltai Ta’Qali Nemzeti Stadionban június 10-én – emlékeztet a közlemény. A román csapat szurkolótábora mindkét mérkőzésen folyamatosan magyarellenes rigmusokat skandált, perceken keresztül lehetett hallani a televíziós közvetítéseken is, hogy Ki a magyarokkal az országból. Az oslói mérkőzésen mintegy 800 román szurkoló vett részt a xenofób akcióban – írja a jogvédelmi szolgálat, amely szerint az eset önmagában is elfogadhatatlan, és csak fokozza az aggodalmat, hogy egyáltalán nem volt magyar vonatkozása a mérkőzéseknek: egyik játékvezető sem volt magyar, ráadásul a selejtezőben Románia és Magyarország más-más csoportban vesz részt. A román válogatott szurkolótábora idén már több esetben magyarellenes magatartást tanúsított, legyen szó hazai vagy idegenbeli mérkőzésről – eleveníti fel a jogvédő szolgálat, amelynek igazgatója, Benkő Erika képviselő kijelentette: „Soha, semmilyen körülmények között nem engedjük, hogy a magyarokat megfélemlítsék, és kitartunk amellett, hogy a sportnak a fair playről kell szólnia. Továbbra is mindenkit arra biztatok, keressen bennünket bizalommal, ha magyarokat sértő megnyilvánulásokat észlel.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-06-12: Belföld - :

Hírsaláta

PRAHOVAIAK ÚZVÖLGYÉBEN. Egy Facebookon terjedő felvétel tanúsága szerint Prahova megyéből is érkeztek csoportok június 6-án az úzvölgyi katonatemetőbe részt venni a törvénysértően létesített román emlékmű felszentelésén.
2019-06-12: Világfigyelő - :

Gyűlöletbeszéd jellemezte az európai politikát (Európa Tanács)

Az idegengyűlölő populizmus és a rasszista gyűlöletbeszéd jellemezte az európai politikai környezetet 2018-ban – közölte a strasbourgi székhelyű Európa Tanács rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága (ECRI) tegnap közzétett jelentésében.