Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszengyörgyDolgoznak a dohánygyári hegyen

2019. június 12., szerda, Közélet

Egy évig tart az Andrei Şaguna utca felújítása Sepsiszentgyörgyön.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A helybeliek által dohánygyári hegyként emlegetett utcát kedden zárták le, átadási határideje 2020 júniusa. A városháza közleménye szerint jövőre a város egyik legmeredekebb közlekedési útvonala új aszfaltburkolatot kap (a régi macskaköves borítás helyett), addig azonban az ott és a környéken lakók jelentős felfordulásra számíthatnak: a szomszédos, eléggé keskeny egyirányú utcákban – a Jővő, az Árnyas és a Hársfa utcában, illetve sétányon – kétirányúvá változik és meg is növekszik a gépjárműforgalom. Ezt táblákkal is jelzi majd az útépítő vállalat, de addig is letakarták az egyirányú közlekedésre kötelező jelzéseket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2463
szavazógép
2019-06-13: História - :

Ez történt 170 éve (Háromszék nem alkuszik)

Június 7.
Kézdivásárhelyen megjelent a Székely Hírmondó első száma. Gábor Áron átiratot küldött Smatla Gyula főorvoshoz, a tüzérség és a kézdivásárhelyi fegyvergyár állományának heti két alkalommal elvégzendő orvosi vizsgálatát kérve.
2019-06-12: Közélet - Váry O. Péter:

Tudástár ajándékba

A magyar kormány reprint kiadásban jelentette meg az „a Borovszky”-ként ismert nagylélegzetű monográfiasorozatot azzal a céllal, hogy a külhoni magyar közintézményeknek, oktatási és tudományos szervezeteknek, könyvtáraknak, múzeumoknak eljuttatott példányok történelmi ismeretforrásul és identitáserősítésül szolgáljanak. A pénzben mérhetetlen (hiszen kereskedelmi forgalomba nem került), eszmei értékében felbecsülhetetlen kiadvány első példányait tegnap Sepsiszentgyörgyön adta át Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője a háromszéki intézményeknek.