Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszengyörgyDolgoznak a dohánygyári hegyen

2019. június 12., szerda, Közélet

Egy évig tart az Andrei Şaguna utca felújítása Sepsiszentgyörgyön.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A helybeliek által dohánygyári hegyként emlegetett utcát kedden zárták le, átadási határideje 2020 júniusa. A városháza közleménye szerint jövőre a város egyik legmeredekebb közlekedési útvonala új aszfaltburkolatot kap (a régi macskaköves borítás helyett), addig azonban az ott és a környéken lakók jelentős felfordulásra számíthatnak: a szomszédos, eléggé keskeny egyirányú utcákban – a Jővő, az Árnyas és a Hársfa utcában, illetve sétányon – kétirányúvá változik és meg is növekszik a gépjárműforgalom. Ezt táblákkal is jelzi majd az útépítő vállalat, de addig is letakarták az egyirányú közlekedésre kötelező jelzéseket.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 356
szavazógép
2019-06-13: História - :

Ez történt 170 éve (Háromszék nem alkuszik)

Június 7.
Kézdivásárhelyen megjelent a Székely Hírmondó első száma. Gábor Áron átiratot küldött Smatla Gyula főorvoshoz, a tüzérség és a kézdivásárhelyi fegyvergyár állományának heti két alkalommal elvégzendő orvosi vizsgálatát kérve.
2019-06-12: Közélet - Váry O. Péter:

Tudástár ajándékba

A magyar kormány reprint kiadásban jelentette meg az „a Borovszky”-ként ismert nagylélegzetű monográfiasorozatot azzal a céllal, hogy a külhoni magyar közintézményeknek, oktatási és tudományos szervezeteknek, könyvtáraknak, múzeumoknak eljuttatott példányok történelmi ismeretforrásul és identitáserősítésül szolgáljanak. A pénzben mérhetetlen (hiszen kereskedelmi forgalomba nem került), eszmei értékében felbecsülhetetlen kiadvány első példányait tegnap Sepsiszentgyörgyön adta át Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője a háromszéki intézményeknek.