Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Városünnepet ül Barót

2019. június 13., csütörtök, Közélet

Tegnap este kezdődött és várhatóan hétfő hajnalig tart az idei Barót Napok. A kínálat nem mondható nagyon gazdagnak, de ezt némileg a változatossággal ellensúlyozták a szervezők.

  • A szerző archív felvétele
    A szerző archív felvétele

A programot összeállítók javára írható, hogy az első két nap P. Magyarosi Imola színésznő Nemes-Nagy Ágnes műveiből összeállított műsorával, illetve Dávid Alpár népviselet-készítő Székely viseletek régen és ma kiállításával azoknak kedveztek, akiket nem csak a vásáros dínomdánom érdekel. Az is jó ötletnek mondható, hogy a gyermekek műsorát nem valami másodlagos helyszínre száműzték, hanem a főszínpadon biztosítottak helyet számukra. (A Cimbora Óvoda növendékei népi gyermekjátékokat mutatnak be, koncerteznek a sajátos nevelést igénylő gyermekek és felnőttek, fellépnek a Gaál Mózes Általános Iskola diákjai, a Tanulók Házának Csipike bábcsoportja és a Mozaik tánccsoport, valamint a Művelődési Ház Syncron táncegyüttese.)

Minden bizonnyal sokan fognak örvendeni a sportrendezvényeknek – sakkban, labdarúgásban, teniszben, biliárdban, asztaliteniszben és streetballban méretkezhetnek meg a magukban elég tehetséget és erőt érzők – és az erdővidéki, komáromi, párkányi és csángó néptánccsoportok részvételével zajló tánctalálkozónak, a Bujka népdalcsoport fellépésének is. A főszínpad esti fellépői közül a legismertebb a többszörös Fonogram-díjas magyarországi Hooligans, és minden bizonnyal remekül fog szórakoztatni a szászrégeni Titán együttes is. Kár, hogy a remek hangú Szabó Elődnek – sokaknak lehet ismerős az anyaországi X-faktor tehetségkutató műsorból – csak a pénteki programban szorítottak helyet: a Titán remek zenészekből áll, többet, nagyobb közönséget is megérdemelt volna.

Egy múlt hónapban tartott tanácsülésen elhangzott: a városnapok szervezési költségeit 130 ezer lejben szabták meg. Ennek az összegnek a felét várhatóan a vásárosok által fizetett bérből fedezik, a többit pedig az önkormányzat állja. Minden évben a legnagyobb kiadást a vasárnap esti koncertek jelentik. Lázár-Kiss Barna András a tanácstagoknak elmondta, idén ez a költség alig lesz valamivel kevesebb mint hatvanezer lej.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Hasznosan eltölteni a szabadidőt (Nyári tevékenységek a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házánál)

Érdekes foglalkozásokkal, helyismereti túrával és kirándulással fűszerezett programokkal várja a nyári szünidő első napjaiban a gyermekeket a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza. Idén mintegy kétszázan jelezték, hogy részt vesznek a díjmentes vakációs tevékenységeken, az intézmény pedig több kollégát vont be a programsorozat megvalósításába.
2019-06-13: Belföld - :

Megbírságolták a megyei tanács alelnökét

Háromezer lejre bírságolta meg a Hargita megyei csendőrség Grüman Róbertet, a Kovászna megyei önkormányzat alelnökét arra hivatkozva, hogy a székelyek június 6-i békés tüntetését az úzvölgyi temetőnél nem jelentették be előre a törvényes előírásoknak megfelelően.