Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megbírságolták a megyei tanács alelnökét

2019. június 13., csütörtök, Belföld

Háromezer lejre bírságolta meg a Hargita megyei csendőrség Grüman Róbertet, a Kovászna megyei önkormányzat alelnökét arra hivatkozva, hogy a székelyek június 6-i békés tüntetését az úzvölgyi temetőnél nem jelentették be előre a törvényes előírásoknak megfelelően.

A jegyzőkönyvet – amelyből csak annyi derül ki, hogy a tüntetést 48 órával az esemény előtt kellett volna bejelenteni, és ennek elmulasztása miatt büntették – Grüman Róbert közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. Az elöljáró a bírság érvénytelenítését fogja kérni a bíróságon, az eljárás során vélhetően többet meg fog tudni a csendőrség álláspontjáról. Grüman elképzelhetőnek tartja, hogy a bírság azzal függhet össze, hogy ő jelentette be a Kovászna megyei önkormányzat június 6-i rendkívüli úzvülgyi munkaülését, de mindez nem derül ki a jegyzőkönyvből, a csendőrség pedig ki sem hallgatta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-13: Közélet - Hecser László:

Városünnepet ül Barót

Tegnap este kezdődött és várhatóan hétfő hajnalig tart az idei Barót Napok. A kínálat nem mondható nagyon gazdagnak, de ezt némileg a változatossággal ellensúlyozták a szervezők.
2019-06-13: Belföld - :

A bizalmatlansági indítványba is bekerült (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Az úzvölgyi katonai temető ügye is szerepel az ellenzéki pártok által tegnap beterjesztett bizalmatlansági indítványban, amelyről a parlament várhatóan jövő kedden fog szavazni. Közben a román védelmi minisztérium tárgyalást javasolt Magyarországnak a katonai temetők, kifejezetten az úzvölgyi sírkert ügyében.