Színháztalálkozó Sepsiszentgyörgyön

2019. június 13., csütörtök, Közélet

Június 15-én és 16-án kerül sor a Színjátékosok 5. Találkozójára Sepsiszentgyörgyön. A Művészeti és Népiskola valamint az Osonó Színházműhely közös szervezésében létrejövő eseményen tíz csapat tíz előadását láthatja a közönség, össze­sen mintegy 100 résztvevő jelentkezett be Illyefalváról, Nagyborosnyóról, Kovásznáról, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Panciuból, Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről.

A Kovászna Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány és a Sic Art Egyesület által támogatott találkozó nem versenyjellegű, és kiemelt célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése, valamint a program részét képező szakmai tanácskozások és műhelyfoglalkozások. Június 15-én a csoportoké a főszerep, akik a Háromszék Táncstúdióban lépnek közönség elé. Az előadásokra a belépés ingyenes. Június 16-án zártkörű, a résztvevők számára szervezett programokra kerül sor, az Osonó két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár műhelyfoglalkozásokat és szakmai beszélgetéseket tart. Az Osonó Színházműhely eddig nyolc színházi fesztivált és több száz képzést szervezett Romániában és a határon túl. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2019-06-13: Közélet - Mózes László:

Bemutatták a Kerekesek című dokumentumfilmet (Háromszéki népi mesterségek)

A háromszéki népi mesterségeket ismertető sorozatban újabb dokumentumfilmet mutatott be Kinda István és Vargyasi Levente. A sepsiszentgyörgyi alkotópáros Kerekesek című filmjét kedd délután vetítették le a megyeszékhelyi Művész moziban, a bemutatón részt vett a film főszereplője, a nyolcvanötödik esztendős Gál József zabolai kerékgyártó mester is.
2019-06-13: Világfigyelő - :

Iohannis konkrét lépéseket kért az EU-tól (Moldovai válság)

Klaus Iohannis román elnök azzal a kéréssel fordult az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökéhez, hogy az Európai Unió tagállamai az uniós értékek és elvek alapján tegyenek konkrét lépéseket a moldovai válság megszüntetésére.