Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bodó Lajos ravatalánál

2019. június 14., péntek, Közélet

Pontosan egy héttel ezelőtt, csütörtökön voltunk utoljára együtt Bodó Lajossal. Nem máshol, mint Úzvölgyében. Legelöl, a temető kapuja között.

Úzvölgye múlt heti viharos története sokféleképpen marad meg az emlékezetünkben. Az enyémben szervesen összefonódik Lajossal is. Azért, mert az egész életére jellemző, ahogy ott is viszonyult. Jött, amikor hívtuk. Nem tartott semmitől, nem félt soha. Nem tolakodott, de be mert állni az első sorba, ha arra volt szükség. Ahol ott volt, mindig részt vállalt a munkában. Kitartott a végsőkig. Igazi bajtárs módjára viselkedett. Kezet nyújtott. Segédkezet, ha kellett. Baráti jobbot, nagyon sokszor. Ez jellemezte őt attól függetlenül, hogy a szövetkezetet vagy saját cégét vezette, vagy akár a magyar demokrata szövetségünk kovásznai szervezetét.

Rég ismerem Bodó Lajost, tizenegy éve pedig rendszeresen együtt is dolgoztunk a megyei tanácsban. Gazdasági kérdésekben szakmai, mértékadó véleménye volt. A tisztességes megoldásokat kereste és támogatta.

Szókimondó és ugyanakkor megbízható ember volt. Jó magyar ember volt! Olyan, aki büszke identitására, de nem sértette soha más nemzetek önérzetét. Kovászna városában fontos erény ez. Ezért is fogadták el és szerették sokan, magyarok és románok egyaránt.

Ott volt, részt vállalt, dolgozott. A siker neki is köszönhető, hogy 2008-tól a fejlődés útjára lépett ez a város. Halkan, de segítőkészen folyamatosan ott volt a mindenkori polgármester mellett.

Bodó Lajos elvégezte, amit a jó Isten engedett neki, pihenése legyen nyugodt, élete munkája, derűje jusson eszünkbe válságos és termékeny időkben egyaránt. Isten nyugtasson, Lajos!

Tamás Sándor

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-06-14: Kármentő - Kuti János:

A jó kormányzás receptjei

Miniszterelnöknőnk az utóbbi időben megtáltosodott. Mostanáig mindenki csúfolódott vele, hogy nem tud angolul, helytelenül beszél románul, és mindent aszerint cselekszik, miként ura és parancsolója, a most hűvösön csücsülő Dragnea úr megköveteli tőle.
2019-06-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Szünidőre hangoló iskolanap

Hamisítatlan vakációs hangulatban telt az idei tanévzárót megelőző nap a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban, ahol immár hagyománya van a változatos programokban bővelkedő iskolanapnak. Ezúttal is egész napot felölelő foglalkozásokkal készültek diákok és pedagógusok, a megyeszékhelyi tanoda kapuján pedig bárki beléphetett és betekintést nyerhetett az udvaron is zajló tevékenységekbe.