Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Úzvölgyi temetőfoglalásCsíkszeredában tüntetést szervez a néppárt

2019. június 17., hétfő, Belföld

Holnap délután hat órától Csíkszereda főterére várja az Erdélyi Magyar Néppárt mindazokat, akik tiltakozni akarnak az úzvölgyi katonatemetőnél történtek miatt – közölte tegnap az EMNP sajtóirodája.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A megmozdulás szervezői követelik Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus azonnali lemondását vagy felmentését, a temető államosításának beszüntetését és az eredeti állapot visszaállítását. A néppárt vezetői elfogadhatatlannak tartják a hősi temetőnél történteket, és közleményükben emlékeztetnek: a Bákó megyei Dormánfalva önkényesen kisajátította a katonatemetőt, ott történelemhamisító és kegyeletsértő emlékművet emeltek, a jelöletlen katonasírok fölé pedig ortodox kereszteket, a helyszínen pedig a békésen imádkozó és a temetőt védő magyarokra rátámadt a felheccelt tömeg, amely az építési engedély nélkül felállított emlékművet érkezett felavatni.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-06-17: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Bűnök és büntetlenségek

Három és fél évvel a bukaresti Colectiv-tűzvész után (amely 65 fiatal emberéletet oltott ki) még mindig csak szenvedői vannak a tragédiának, bűnösöket találni és elítélni, a veszélyt elhárítani máig nem ért rá a román állam, illetve annak hatóságai.
2019-06-17: Belföld - :

Borbolyt is megbírságolta a csendőrség

A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta háromezer lejre a csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.