Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Borbolyt is megbírságolta a csendőrség

2019. június 17., hétfő, Belföld

A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta háromezer lejre a csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.

  • Fotó: Facebook / Borboly Csaba
    Fotó: Facebook / Borboly Csaba

A bírságolás tényét a Hargita megyei önkormányzat közölte szombaton, nyilvánosságra hozva a jegyzőkönyvet is, amelynek alapján kirótták a szankciót. Borboly Csaba szerint a hatóságok ezzel a mostani lépéssel újfent bizonyították, hogy csak akkor járnak el gyorsan és határozottan, ha etnikai kisebbséggel szemben akarnak fellépni. Rámutatott: nincs tudomása arról, hogy a dormánfalvi polgármester törvénytelenségei vagy az úzvölgyi katonai temetőben randalírozók ügyében intézkedtek volna a hatóságok. Borboly Csaba közölte: a bírság ellen fellebbezni fog, és tájékoztatni fogják a nemzetközi közvéleményt az etnikai alapon diszkrimináló román állam lépéseiről. Emlékeztetett, hogy a három székelyföldi megye önkormányzatának vezetői a pápát elkísérő nyolcvan külföldi újságírót angol nyelvű kiadványban tájékoztatták a romániai magyarság jogsérelmeiről. Múlt szerdán Grüman Róbert, a Kovászna megyei önkormányzat alelnöke is háromezer lejes bírságot kapott. A Hargita megyei csendőrség arra hivatkozott, hogy az élőlánc szervezését 48 órával az esemény előtt be kellett volna jelenteni. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön kijelentette, hogy Romániának nem az úzvölgyi temető békés emlékezőit, hanem a múlt heti erőszakos, magyarellenes akció valódi felelőseit kell megbüntetnie.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2019-06-17: Belföld - :

Csíkszeredában tüntetést szervez a néppárt (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Holnap délután hat órától Csíkszereda főterére várja az Erdélyi Magyar Néppárt mindazokat, akik tiltakozni akarnak az úzvölgyi katonatemetőnél történtek miatt – közölte tegnap az EMNP sajtóirodája.
2019-06-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ezer vetítés, látogatók más megyékből (Sepsiszentgyörgyi Művész mozi)

Folyamatos érdeklődés övezi a két és fél éve működő Művész mozi by Cityplex hétről hétre változó műsorkínálatát, tematikus rendezvényeit. Sepsiszentgyörgy filmszínháza idén már ezer vetítést jegyzett, és a helybeli filmkedvelők mellett Hargita megyei és brassói lakosok is szívesen látogatják – számolt be közleményé­ben az intézmény.