Elnököt választanak a brit konzervatívok

2019. június 19., szerda, Világfigyelő

Egy jelölt, Dominic Raab volt brexitügyi miniszter esett ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának tegnap tartott második fordulójában, amelyben ismét a legesélyesebbnek tartott jelölt, Boris Johnson volt külügyminiszter kapta a legtöbb voksot.

  • Boris Johnson. Fotó: Reuters
    Boris Johnson. Fotó: Reuters

A távozó Theresa May miniszterelnök pártvezetői tisztségéért folyó versengésben tíz jelölt indult. A múlt csütörtöki első frakciószavazási fordulóban hárman estek ki, pénteken pedig egy jelölt visszalépett, így a keddi második forduló után öten maradtak versenyben. A menetrend szerint a mezőnyt az alsóházi konzervatív frakció sorozatos szavazásokkal két főre szűkíti. A két utolsó szavazást ma és holnap tartják. A vezetőválasztás szervezéséért felelős frakciótestület, az 1922 Bizottság kedd esti bejelentése szerint a második fordulóban – amelyben a 313 fős konzervatív frakcióból minimum 33 képviselő voksára volt szükség a bennmaradáshoz – Boris Johnson a mezőny élén végzett 126 szavazattal. Johnson az első fordulóban 114 voksot kapott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2019-06-19: Világfigyelő - :

Közös jelölteket támogatnak

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, és mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ), a két szervezet közösen fogja támogatni a jelölteket mindhárom egyéni választókerületben, amelyekben jelentős számban élnek magyarok – jelentette be tegnap Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője.
2019-06-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

III. Székelyföldi Földész Fórum
Az illyefalvi KIDA Központban június 21-én, pénteken tartják a III. Székelyföldi Földész Fórumot. A rendezvény fővédnöke: ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a LAM Alapítvány elnöke. A fórum mottója: Felelősséggel nemzedékeink egészséges táplálkozásáért a Kárpát -medencében.