Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kézilabda-vbEgy csoportban a magyarok és a románok

2019. június 22., szombat, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott Romániával, Spanyolországgal, Kazahsztánnal, Szenegállal és Montenegróval került azonos csoportba a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásán.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a második kalapból várta a tegnapi tokiói sorsolást, amelynek során a románokat kapta az első kalapból, így az olimpiai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte. A montenegróiakat a harmadik, a spanyolokat a negyedik, a szenegáliakat az ötödik, a kazahokat pedig a hatodik kalapból sorsolták a C-csoportba.

A magyarok Szenegál és Kazahsztán csapatával még soha nem játszottak. A spanyolokkal 22 alkalommal találkoztak, hat döntetlen és öt vereség mellett 11-szer nyertek. A románok ellen 98 meccsen kilenc döntetlen, 33 vereség és 56 győzelem a mérleg. Montenegrót három vereség mellett négyszer sikerült legyőzni.

Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két csapat kerül az elődöntőbe. A magyar együttes a középdöntőben a D-csoport továbbjutóival találkozhat.

A magyar nemzeti együttes az osztrák válogatott kétszeri legyőzésével jutott ki a Japánban sorra kerülő 24 csapatos tornára, amelyre november 30. és december 15. között kerül sor a Kjúsú-sziget három városában: Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok is indulási jogot szerez a jövő évi tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé.

A világbajnokság csoportbeosztása: * A: Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Angola, Kuba * B: Franciaország, Dánia, Németország, Koreai Köztársaság, Brazília, Ausztrália * C: Magyarország, Románia, Spanyolország, Kazahsztán, Szenegál, Montenegró * D: Oroszország, Svédország, Japán, Argentína, Kína, Kongói DK.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2019-06-22: Kiscimbora - :

Bartos Erika: Gyümölcskosár

Itt van a nyár, száz napsugár
hívogat a kertbe!
Érik a sok édes gyümölcs,
szaladj gyorsan, szedd le!
2019-06-22: Sport - :

Ezüstérmes a női kardcsapat (Vívás, Európa-bajnokság)

Ezüstérmet nyert a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású magyar kardcsapat csütörtökön a vívók düsseldorfi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságán.