Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adókedvezmény szövetkezeti tagoknak

2019. június 25., kedd, Gazdakör

Románia Hivatalos Közlönyének június 18-i számában jelent meg az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében a mezőgazdasági szövetkezetek tagjai egyes ingatlanaikra adómentességet élveznek – írja az agroinfo.ro.

A rendelet értelmében a mezőgazdasági szövetkezetek tagjai mentesülnek az ingatlanadó alól azon épületek esetében, amelyeket mezőgazdasági célokra használnak. Feltétel, hogy az adómentességet kérő gazda terményeinek legalább ötven százalékát az utólag módosított és kiegészített 2004/566-os Szövetkezeti Törvény értelmében létesített szövetkezeten keresztül értékesítse. A társtulajdonban birtokolt épületek esetében az adókedvezmény a szövetkezeti tag által birtokolt rész arányában érvényes. A kedvezményben engedélyezett magánszemélyek, egyéni és családi vállalkozások is részesülhetnek. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 943
szavazógép
2019-06-25: Gazdakör - :

Szúnyogűző növények

Az egész ország életét megkeserítik jelenleg a szúnyogok. Mind­annyian az önkormányzatok és az egyéb, témában érintett szervek segítségére várunk, pedig mi magunk is sokat tehetünk a védekezésért. Létezik ugyanis több olyan növény is, amely elüldözi a vérszívókat.
2019-06-25: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Nyári áldások a Mezőföldön

Tapasztaljuk, hogy alaposan megbolydult időjárásunk, égető napsütést kísér viharos záporeső, derűre a ború olykor borsószem nagyságú jéggel érkezik. Ezt nem mi irányítjuk, az Egek urára kell hagyni – így a hatolykaiak –, az csak „kövér időjárás”. Soha nem volt ilyen szép a mezőföldi határ, virágzik a pityóka, nagy reményeket fűznek a székely valutához a helyiek. Olyan vidék vagyunk, ahol felülről is, alulról is – értsd: borvíz és gyógygáz – ömlik az áldás!